Broodpionier Martijn Timmermans.
Broodpionier Martijn Timmermans.

Broodpionier brengt vers brood bij mensen thuis

Zakelijk 832 keer gelezen

OSS | De consument thuis voorzien van heerlijk vers brood. Dat is de ambitie van Martijn Timmermans, die voor zichzelf is begonnen met het bedrijf Broodpionier. Via www.broodpionier kunnen mensen online bestellen en betalen en op woensdag en vrijdagen wordt er -bij een aankoop vanaf 5 euro al gratis- thuis bezorgd.

Timmermans is een bekend gezicht in Oss, aangezien hij vijftien jaar een zaak runde in winkelcentrum De Ruwert. Toen hij vorig jaar stopte, ging hij op zoek naar een nieuwe uitdaging. Momenteel werkt hij bij een bedrijf in Veghel en vanaf 1 februari combineert hij dat met Broodpionier. Op woensdagen gaat hij bestellingen rondbrengen in Oss, Berghem en Geffen. Op vrijdag komen daar de plaatsen Megen, Macharen, Haren, Herpen, Lith, Oijen en Lithoijen bij. "Op het gebied van non food zijn aankopen via internet erg populair. Ik heb me afgevraagd of de consument ook klaar is voor het online bestellen van food. Ik ben ervan overtuigd van wel, want veel mensen willen gemak." Hij vervolgt: "Vroeger was het heel normaal als eten thuis werd bezorgd. Het is een tijd helemaal weggeweest, maar nu groeit het steeds meer. Boodschappen doen kost tijd, vaak betaal je parkeergeld en je moet zware tassen tillen. Soms ben je aan het einde van de dag in een winkel, zoals bij een warme bakker, en dan ligt er geen of bijna geen brood meer. Supermarkten springen in op het online boodschappen doen en dat gaat steeds beter. Pick-up-points lopen echter niet heel goed. De consument wil na het bestellen en betalen dat vervolgens de boodschappen thuis worden bezorgd. De markt is in beweging en daar moet je op inspringen. Ik zie kansen voor Broodpionier, omdat consumenten heel makkelijk aan vers, ambachtelijk brood van de warme bakker komen."

Assortiment
Timmermans heeft gekozen voor een assortiment met onder andere (half) grootbrood, kleinbrood, desem- en speltbrood, luxe/speciaal brood en zachte broodjes. "In de toekomst zijn we van plan om het assortiment uit te breiden zodat de klant nog meer keus heeft." Het brood van Broodpionier komt van bakkerij Vermeulen & Den Otter uit Vlijmen. "Kwalitatief hoogwaardige producten die op de ochtend voor de bezorging worden gebakken. Er zitten in het brood geen schadelijke toevoegingen. Bij Broodpionier weten mensen wat ze eten, wat erin zit en waar het gemaakt is." Volgens Timmermans is het qua prijs ook interessant. "Onze producten liggen vijftien tot twintig procent onder de prijs van andere ambachtelijke bakkerijen. We kunnen de prijs laag houden omdat we geen duur winkelpand hebben en we ook geen brood weg hoeven te gooien."

Toekomst
De Ossenaar heeft zin in de nieuwe uitdaging en hoopt de naamsbekendheid van Broodpionier de komende tijd te vergroten. "Ik heb al leuke reacties gehad en heb er vertrouwen in dat het gaat lopen. Binnen een jaar hoop ik vijf dagen in de week brood te bezorgen in de gemeente Oss." Timmermans is bereikbaar via (06) 12 09 36 41 of info@broodpionier.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant