Afbeelding

'Ons lekkere brood begint met de beste kwaliteit graan'

Zakelijk 268 keer gelezen

'Laatst was ik op een Schotse whisky proeverij. Naast een glas wijn kan ik daar ook af en toe van genieten. Deze man had ook een prachtig verhaal en virtuele tour in de whisky distilleerderij.

Een whisky is niet zomaar even gemaakt, dat luistert zeer nauw. Het begint al met het speciale graan wat in de Highlands bij een bron groeit waarvan alleen dát water gebruikt wordt. Het natuurlijke proces wordt niet gehaast door allerlei toevoegingen en rare fratsen. Daardoor ontstaat er een basis die dan weer jaren gerijpt wordt in vaten. Dat is het verhaal van ons brood. Het krijgt de tijd om te rijpen, te rijzen, te rusten en dan eindelijk gaat het de oven in. Het begint met de beste kwaliteit graan. Mijn vader zei altijd: "Van rommel kan ik geen brood maken." We werken samen met meelfabrikanten in de top van de bakkerijwereld, die zorgen voor de beste kwaliteit bloem/meel. Die bloem is constant, je weet wat je hebt. Topkwaliteit. Daardoor ook duurder. Ons brood is 4 tot 4 en een half uur 'onderweg'. Hierdoor ontstaat smaak, je proeft echt brood. Brood wat niet de tijd krijgt om te rijpen heeft geen smaak. Dat kan niet, want het heeft zich niet kunnen ontwikkelen. Dat is net als met fruit wat te vroeg geplukt wordt. Smaakt ook nergens naar. Het brood krijgt ook geur en malsheid. En dat allemaal zónder dat we ook maar iets toevoegen aan conserveermiddel, middelen om dit proces te versnellen, of suiker bijvoorbeeld. Bovendien behoudt het brood zijn vitaminen en mineralen hierdoor. Dat wat een brood zo gezond maakt. Harm is begonnen met het ontwikkelen van een heerlijk biologisch brood. BIOLamers. 100% biologisch met 100% desem bereid. Over lekker brood gesproken. Het is wel compacter met een stevige krokante korst. Daar moet je van houden. We bakken dit vooralsnog op vrijdag en zaterdag, Als ik u zie in onze winkel laat ik het u graag proeven. Tot dan!'

Lizzy Lamers Green, de bakkers Lamers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant