Positiever in het leven door Body Mind Release.
Positiever in het leven door Body Mind Release.

'Positiever in het leven door Body Mind Release'

Zakelijk 1.227 keer gelezen

OSS | Iedereen heeft weleens last van stress, spanning, angst of vermoeidheid. Het komt regelmatig voor dat een huisarts geen directe medische oorzaak heeft voor lichamelijke en/of mentale klachten. Volgens Hans de Waard van Body Mind Release ligt de oorzaak van veel klachten in de emotionele en mentale ballast die mensen met zich meedragen. In zijn praktijk aan de Teugenaarsstraat 1 in Oss wordt een behandelingsmethode specifiek op een individu afgestemd. "Hier komen mensen voor een ontspannen lichaam en geest."

Volgens hem krijgen in deze hectische tijd steeds meer mensen te maken met spanning en stressgerelateerde fysieke en mentale klachten. "Met klachten ga je naar de dokter, maar wat als die je niet kan helpen? Je kunt wel anders gaan leven, met een psycholoog praten of onderdrukkende medicijnen nemen, dat betekent niet dat de daadwerkelijke innerlijke oorzaak wordt aangepakt. De klachten blijven." Volgens het CBS zoeken jaarlijks 2,3 miljoen mensen een alternatieve behandeling voor het oplossen van hun fysieke en mentale klachten.

Positiviteit
De Waard laat in het Body Mind Release Center zijn onderzoek zien. In de loop der jaren heeft hij het menselijk lichaam en onderbewuste ingedeeld in zeven 'etages' waarin de mogelijke innerlijke oorzaak van klachten zich heeft vastgezet. Hij vergelijkt het lichaam met een luchtballon. "Iedere vervelende gebeurtenis doet iets met je. Je mandje onder de ballon wordt steeds voller met beperkende emoties, gevoelens, angsten en overtuigingen en de ballon met daarin jouw positieve gevoelens loopt steeds verder leeg. Met Body Mind Release brengen we de mogelijke oorzaak van iemands klachten volledig in kaart en hoe die klachten het gevoel, denken en gedrag beïnvloeden. Vervolgens leren wij met een unieke methode om het zelfstandig los te laten en om onder andere positiviteit, levensvreugde en vertrouwen weer terug te halen. Je voelt je daarna veel beter en je staat positiever in het leven. Je hebt veel meer energie, je lijf voelt lekkerder en je zelfvertrouwen neemt toe."

Laagdrempelig
Een individueel traject duurt meestal vier tot zes weken. De vier persoonlijke sessies variëren van een half uur tot een uur. De klantenkring is heel erg divers. "Het is hier heel toegankelijk en laagdrempelig en iedereen is welkom voor een gratis intake gesprek." Op zondag 5 februari vindt er van 10.00 tot 16.00 uur een workshop 'zelf leren loslaten' plaats. De kosten bedragen 85 euro inclusief materiaal.

Meer informatie
Body Mind Release is ook een professioneel opleidingscentrum, gecertificeerd door het landelijke CRKBO en de Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen. Men kan hier terecht voor workshops en diverse opleidingen. Meer informatie:
www.bodymindrelease.nl, (0412) 65 59 87 of info@bodymindrelease.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant