Nuland trainer Koen Wissing (R) in gesprek met Wolf Wannet trainer van Nooit Gedacht (Foto Peter Kuijpers)
Nuland trainer Koen Wissing (R) in gesprek met Wolf Wannet trainer van Nooit Gedacht (Foto Peter Kuijpers)

3D: Februari 'Sprokkelmaand' voor onderste ploegen

Voetbal 511 keer gelezen

Voor Nulandia, Den Dungen en FC Uden wordt het tijd om punten te gaan halen. Het sprokkelen van punten een metafoor die prima past in deze nog jonge februari maand. Nulandia zou voor de eigen getrouwen goede sier maken bij winst zondag op koploper Margriet. Den Dungen – FC Uden is een vroeg rechtstreeks degradatieduel.

Door: Peter Kuijpers

Drie speelzondagen geeft februari. In het weekend van 26 februari barst het carnaval los en wordt er door de zuidelijke ploegen niet gevoetbald. Dé vraag wat doet het weer? Februari kan nog veel winterse trekjes vertonen. Of de regen is vaak spelbreker bij teams waar op het zo gekoesterde gras gespeeld wordt. De KNVB zal nog maar zelden overgaan tot een algehele afgelasting, omdat er op kunstgras altijd gespeeld kan worden. De verschillen in het aantal gespeelde wedstrijden worden hierdoor als maar groter. Hoe dan ook de KNVB heeft zondag 14 mei als einddatum van de competities bepaald. Of het nu uit de lengte of breedte moet komen, die dag is de laatste competitiedag. Weldra echter zou bij verdere uitval de regel van: verplicht uitwijken naar kunstgras, wel eens naar voren gehaald kunnen worden.

Nulandia – Margriet
De Ossenaren lieten een prima zondag achter zich. Zelf wonnen de mannen van trainer Arian Meeuwsen van Sint Michielsgestel  en zagen Venhorst sneuvelen in en tegen Volkel. Margriet is nu aanvoerder in een groep van vijf ploegen die de strijd aangaan voor het kampioenschap. DAW haakt door de afgelasting even af ,maar virtueel staat de ploeg uit Schaijk op twee punten van de koploper. Het duel zondag op Sportpark Duin en Dael torst grote belangen met zich mee. Margriet verdedigt de koppositie waar Nulandia bij winst op kan schuiven richting de veilige vluchtheuvel van de middenmoot.



Keeper Dennis van Ballegooij van Margriet

Klasbakken
Dat de Osse meerwaarde Joey Schuurmans bij Margriet geschorst is legt trainer Koen Wissing van Nulandia toch anders  uit: "Dat Schuurmans geschorst is maakt het niet direct makkelijker tegen Margriet. Zij hebben nog een aantal klasbakken rondlopen, dus we zullen er echt moeten staan. Het wordt weer tijd om te gaan spelen. Wegens de veldomstandigheden geen ideale voorbereiding gehad, we hebben weinig op het veld kunnen trainen waardoor we uit hebben moeten wijken naar andere opties. Dinsdag speelden we een oefenduel tegen Overasseltse Boys en we hebben een nuttige wedstrijd gespeeld tegen Rhode. Waar we staan? Dat moeten we zondag gaan zien. Het besef zal er moeten zijn dat niemand een steekje kan laten vallen. De resultaten die we in de laatste wedstrijden voor de winterstop hebben geboekt zijn pas van waarde als we deze lijn nu door kunnen trekken."

DSC – Volkel
Volkel lijkt een perfecte swing te zitten. Zondag lieten de Volkelaren dat in één helft zien aan de fanatieke aanhang. Venhorst stond erbij en keek er naar. Na rust kakte het wat in, maar als je dan iemand in je gelederen hebt die de vrije trappen meestal verzilverd (Stijn van Cuijk) is dat een lekker zekerheidje. Zondag naar het onbekende DSC in Kerkdriel. Vroeger was dat op de zware blauwe rivierklei, maar ook op Sportpark Ipperakkeren ligt tegenwoordig een geschoren kunstgrasmat. Daar kan het niet aan liggen voor Volkel dat, adel verplicht, zondag favoriet is.

Venhorst – Avanti'31
Een meer dan interessant duel. Op de eerst plaats kan voormalig koploper Venhorst herstellen van de zeperd in Volkel? En hoe zijn de Schijndelaren uit de winterstop gekomen. Afgelopen weekend wonnen de mannen van trainer Ronny Everaerts met 3-0 het oefenduel van Venray. Zondag was voor trainer Willem van der Burgt de achterstand onoverbrugbaar. Van der Burgt: "Klopt, we kwamen nog dichtbij maar het verschil was te groot om nog goed te maken in de tweede helft. Kan me ook niet herinneren dat ik met Venhorst ooit met een 3-0 achterstand de rust in ben gegaan. Het enige positieve was dat we het na rust niet lieten lopen. We zullen deze week nog wel even terugkomen op hetgeen we in de eerste helft lieten zien, waardoor de wedstrijd halverwege al was beslist. Deze week kunnen we tenminste weer onder normale omstandigheden trainen en als de geblesseerden voor zondag voldoende zijn hersteld hebben we hopelijk wat meer opties."

Nooit Gedacht – Berghem Sport
Een open duel van twee teams die 2017 goed zijn begonnen. Nooit Gedacht vertrok met drie punten uit Handel en Berghem Sport hield de punten op De Koppelsteeg. Een open duel waar de winnaar in de slipstream van Margriet blijft, mits die winnen in Nuland. Het wordt weer ouderwets spannend wat per traditie aan 3D blijft kleven. Wolf Wannet trainer van Nooit Gedacht: "Zondag zal het wederom een lastige pot worden. Berghem heeft een goede ploeg waartegen iedereen het lastig heeft. Maar wij ook, dus dat zal interessant worden. Nu de schorsing van Paul Beekmans voorbij is en John Pennings weer helemaal fit is zijn we helemaal compleet. Keuzes maken dus voor ons, maar daar hebben we geen problemen mee. Dat houdt iedereen scherp en daarbij kunnen we per wedstrijd bekijken welke elf het beste bij die wedstrijd passen. In elk geval spelen we goed en zijn we conditioneel ijzersterk, dus kijken we met vertrouwen naar zondag."

Sint Michielsgestel – Handel
Een tegenvallertje was de thuisnederlaag voor Handel zondag tegen Nooit Gedacht. "We hadden zeker een puntje verdiend", wist trainer Henry van Wanrooy kliksport te melden. Sint Michielsgestel, de ploeg van trainer Aschwin van Kessel, maakt bij winst wellicht een sprong naar het linkerrijtje.



Trainer Ruud Vermeer van Boekel Sport (Foto Peter Kuijpers)

Boekel Sport – DAW
Trainer Ruud Vermeer analyseert de verloren pot zondag uit bij Berghem Sport. Vermeer: "Afgelopen zondag een verdiende overwinning voor Berghem Sport. In de eerste helft heeft Berghem, vooral ook in de duels, laten zien dat ze meer voor een overwinning speelde dan Boekel Sport. Als het voetballend niet loopt dan moet je meer de mouwen opstroppen. De tweede helft was dit van onze kant wat beter, maar je loopt dan al achter de feiten aan. De aansluitingstreffer kwam helaas pas in blessuretijd tot stand. Komende zondag tegen DAW weer nieuwe kansen op drie punten. Iedere tegenstander is in de derde klasse een uitdaging. De wedstrijden worden meestal op kleine details beslist. We gaan deze week weer lekker trainen en zondag weer voetballen voor een overwinning."

Den Dungen – FC Uden
FC Uden behaald zondag terecht een gelijkspel thuis tegen DSC. Nog bijna leek het mis te lopen nadat de arbiter van dienst de bal in slotfase op elf meter plaatste van Roel Kuilder, de doelman van de Udenaren. Die toonde zijn klasse en ranselde de pingel uit de bovenhoek. Zondag een rechtstreeks degradatieduel ook al is het nog vroeg. De reis gaat naar Den Dungen waar een oude bekende trainer aan het roer staat: Ben Hoek. Ooit nog onder anderen trainer van Festilent en Berghem Sport. Hoek: "Wij hebben er nog alle vertrouwen in we zijn tenslotte pas op de helft van het seizoen. Wij geven pas op wanneer het daadwerkelijk gedaan is, eerder niet. We hebben goed kunnen trainen en goeie oefenwedstrijden gespeeld. In die oefenwedstrijden hebben ook jongens van twee een kans gehad en laten zien dat ze het niveau aankunnen. Onze groep van één is nu dus ook kwalitatief sterker en groter zodat we makkelijker schorsingen en blessures op kunnen vangen. Wat dat betreft was het ook jammer dat zondag de wedstrijd tegen DAW niet door kon gaan. Nu zondag de hele belangrijke wedstrijd tegen FC Uden, dan zal pas blijken hoe goed we uit de winterstop komen. We hebben nog iets goed te maken na de grote nederlaag eerder dit seizoen. Bij winst haken we aan richting een veilige plaats. We hebben handhaving in ieder geval nu weer zelf in de hand en dat was wel anders toen ik in stapte bij Den Dungen." Den Dungen had na zeven wedstrijden pas één puntje. Johan van Osch, trainer van FC Uden staat een pittig potje te wachten zondag.

Programma derde klasse D:
DSC-Volkel
Venhorst-Avanti'31
Nooit Gedacht-Berghem Sport
Sint Michielsgestel-Handel
Boekel Sport-DAW
Den Dungen-FC Uden
Nulandia-Margriet

Stand derde klasse D:
1.Margriet 14-29
2.Venhorst 14-26
3.Nooit Gedacht 14-26
4.Volkel 14-25
5.Berghem Sport 14-25
6.DAW 13-24
7.Boekel Sport 14-21
8.Sint Michielsgestel 14-19
9.Handel 14-17
10.DSC 14-15
11.Avanti'31 13-14
12.Nulandia 13-11
13.Den Dungen 13-9
14.FC Uden 14-8

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant