EVVC trainer Stephan Hesemans: 'Een lange winter is niet goed voor het voetbal' (Foto Peter Kuijpers)
EVVC trainer Stephan Hesemans: 'Een lange winter is niet goed voor het voetbal' (Foto Peter Kuijpers)

2F: Heeswijk, Rhode en Erp staan voor pittige opgaves

Voetbal 153 keer gelezen


Mooi programma ligt op ons te wachten. Voorwaarde is wél dat regengod Pluvius zich gedeisd houdt. De berichten voorspellen regen, maar dat deden ze afgelopen week ook en bleef het droog. Heeswijk, EVVC, Schijndel en Erp spelen allen uit, waar Rhode het thuis opneemt tegen het Bossche BVV. Het complete programma vloog eruit afgelopen week in2F. Zondag spelen de drie de kunstgrasploegen (WSC, Prinses Irene en Best Vooruit) thuis, dus daar gaat het altijd door.

Door: Peter Kuijpers.

Prinses Irene komt voor het eerst in actie zondag. Na lange tijd weer eens een wedstrijd op het eigen kunstgras. Tegenstander Heeswijk kwam al eerder aan voetballen toe en verloor het inhaalduel op 22 januari in Best met 2-1. Prinses Irene  oefende afgelopen weekend tegen CHC en won met 5-0. Trainer William van der Steen: "Een nuttige oefenwedstrijd, maar de tegenstand was ook vrij matig. Voor ons nu belangrijk om tweede seizoenshelft goed te starten thuis tegen Heeswijk. We zijn zoals het er nu voorstaat vrij compleet en zullen vol voor de drie punten gaan tegen een Heeswijk. Ze hebben even een mindere periode  gehad, maar hebben gewoon een prima elftal."

Emplina – EVVC
Bijna twee maanden geen competitievoetbal meer gehad en lijkt wel een eeuw. Datzelfde geldt ook voor tegenstander Emplina. Honger naar de bal werd dat wel eens genoemd. Trainer Stephan Hesemans van EVVC: "Klopt, een langere periode met winterweer is niet echt gunstig voor de clubs met alleen gras. Zeker niet als de KNVB geen gebruik meer maakt van een algehele afgelasting. Kunstgras lijkt meer en meer leidend te worden in deze periode, terwijl misschien 30% van de clubs hierover beschikt. De clubs met kunstgras hebben nu voordeel qua trainingsarbeid en met het spelen van competitiewedstrijden, straks verderop in de competitie hebben ze meer rust. Positief is de verandering die op komst is qua start van de competitie. Niet in de vakantieperiode maar later in September pas , misschien is de volgende stap het competitieschema in de winterperiode aanpassen.

kracht
Wij hebben afwisselende activiteiten zowel binnen als buiten gedaan. Indoor Soccer, squash, spinning, kunstgrashal (mini veldjes in Veghel) en bij ODC getraind op kunstgras. In en tegen Haarsteeg een oefenduel met 5-3 verloren, een zeer matige wedstrijd van onze kant. Dinsdag nog geoefend tegen Den Dungen (4-4), vanavond nog een training en dan moeten we klaar zijn voor Emplina uit. Thuis tegen Emplina hebben we de kracht van Emplina ervaren, een goede nieuwkomer, met veel voetballende kwaliteiten. In de stand staan we nagenoeg gelijk, een mooie wedstrijd om de competitie te hervatten.


De tribune op het Zuideinderpark van Schijndel (Foto: Peter Kuijpers)

Baardwijk – Schijndel
Eindelijk ging de kogel door de kerk bij voetbalclub Schijndel. Nadat de trainerswisselingen praktisch bij elke club zijn afgerond en de vaak hectische jacht op spelers is losgebarsten, besloot RKVV Schijndel niet verder te gaan met trainer Hans Lathouwers. Beetje aan de late kant en daar is het vriend en vijand wel over eens. Lathouwers werd lang in het onzekere gehouden. De trainer uit Empel is bezig aan zijn eerste seizoen in Schijndel en volgde Frank Brands op die twee maal degradeerde met Schijndel. Het is de keuze van het bestuur die de positieve geluiden uit de groep over Lathouwers negeerde en toch besloot einde seizoen voor een andere trainer te kiezen. "Het bestuur vindt dat de aanpak van Hans minder past bij de huidige selectie die Schijndel heeft", is een citaat uit het persbericht dat de club dinsdag verstuurde.

Krachten
Schijndel is bezig met een vrije val die begon in het seizoen 2014-2015 nadat het via de nacompetitie uit de Hoofdklasse degradeerde. Het seizoen daarop degradeerde Schijndel rechtstreeks uit de eerste klasse met 12 punten uit 26 wedstrijden. Dit seizoen is het al niet veel beter, want met acht punten en een voorlaatste plaats zal het nog een fikse klus worden om te handhaven. Maar wie weet ontstaan er door de verwikkelingen rond het team wel krachten op die in 2017 een heel ander Schijndel gaan laten zien. Het zal veel oud-spelers pijn doen om de club zo te zien spartelen. RKVV Schijndel een prachtige vereniging met een roemrucht verleden en puike accommodatie verdient meer dan wat het momenteel overkomt. Zondag gaat de reis naar Baardwijk waar eigenlijk gewonnen moet worden. Daar kan geen discussie over bestaan.

Best Vooruit – Erp
Een behoorlijk team krijgt Erp zondag voor de kiezen. Best Vooruit staat momenteel op plek drie en samen met Helvoirt drie punten achter koploper Oirschot Vooruit. Erp staat eigenlijk veel te laag en dankt dat aan een zwakke begin periode. Schorsingen en blessures teisterde de club en leed vijf nederlagen achtereen. Het herstel begon bij Nieuw Woensel  waar eindelijk weer werd gewonnen en vier winspartijen achtereen volgden met één gelijkspel. De ploeg staat op de springplank om eindelijk de sprong naar het linkerrijtje te maken waar het team van trainer André Cornelissen ook thuishoort. De blessures zijn genezen dus Best Vooruit trainer Jurgen van Wanrooij kan een tot op het bot gemotiveerd Erp aan de aftrap verwachten zondag. Cornelissen zag een paar weken geleden Best Vooruit al spelen, waar het zonder echt goed te voetballen met 2-1 van Heeswijk won. Om 14.30 uur fluit scheidsrechter Van Mol op Sportpark De Leemkuilen voor het begin.

Rhode – BVV
BVV loopt opvallend veel wedstrijden achter. De wedstrijd die gestaakt werd destijds in Eindhoven bij Nieuw Woensel is nog steeds niet verwerkt door de KNVB.  Rhode speelde voor het laatst op 11 december een competitiewedstrijd waar met 1-0 van EVVC werd gewonnen. De club van trainer Theo van Lieshout zou indruk kunnen maken door BVV te kloppen op de Neul en waarom  ook niet. Van Lieshout baalde dat het zondag werd afgelast: "Helaas afgelopen weekend geen competitievoetbal voor ons maar ik ga ervan uit en hopende op niet teveel neerslag dat het komend weekend dan eindelijk gaat beginnen. Thuis starten tegen BVV is meteen een pittige maar zeer uitdagende opdracht aangezien BVV kwalitatief gezien een zeer goede ploeg is. Uit hadden we het eerste half uur weinig te vertellen nadien knokte ons keurig terug in de wedstrijd maar verloren we alsnog met 2-1. Hopelijk kunnen we komende zondag met het thuispubliek achter ons een beter resultaat behalen. "

Programma tweede klasse F:
Prinses Irene-Heeswijk
WSC-Helvoirt
Emplina-EVVC
Baardwijk-Schijndel
Best Vooruit -Erp
Oirschot Vooruit-Nieuw Woensel
Rhode-BVV

Stand tweede klasse F
1.Oirschot Vooruit 12-26
2.Helvoirt 13-23
3.Best Vooruit 13-23
4.Heeswijk 13-22
5.BVV 11-21
6.EVVC 12-20
7.Rhode 13-20
8.Prinses Irene 13-18
9.Emplina 13-18
10.Baardwijk 13-18
11.Erp 13-17
12.WSC 12-14
13.Schijndel 13-8
14.Nieuw Woensel 12-1

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant