Sliding van Jorn van Bakel. (Foto: Ruud Schobbers)
Sliding van Jorn van Bakel. (Foto: Ruud Schobbers)

Van Bakel: 'Ik wil een vaste waarde zijn bij sv TOP'

Voetbal 1.634 keer gelezen

OSS | Jorn van Bakel speelde vorig seizoen in de Hoofdklasse B bijna alle wedstrijden voor sv TOP. Door de terugkeer van Aram Pusters was hij dit seizoen niet meer verzekerd van een basisplaats, maar vanwege het doorschuiven van Pusters naar de voorhoede, heeft de 21-jarige Ossenaar zijn kans als rechtsback gepakt. "De beste moet spelen en Aram is zowel achterin als voorin heel belangrijk. Mij maakt het niet uit waar ik speel, ik werk altijd keihard."

door Leon Voskamp

Van Bakel speelde tot de C-jeugd bij O.S.S.'20 en maakte daarna de overstap naar de stadsgenoot, waar hij op een iets hoger niveau ging voetballen. Hij doorliep de jeugdopleiding, maakte de overstap naar het tweede elftal en was vorig jaar onder trainer Chris van den Dungen een vaste waarde. Sv TOP kende een dramatisch seizoen in de Hoofdklasse B, maar doet het dit jaar in de eerste klasse C vrij aardig. "Vorig jaar was voor mij en veel andere spelers een leermoment. Het niveau lag hoog en ik heb veel geleerd." TOP staat momenteel vierde en hoopt zich te plaatsen voor de play-offs. "Je weet nooit wat er nog kan gaan gebeuren dit seizoen. We hebben een goede groep, de jongens werken hard en we gaan voor elkaar door het vuur. Natuurlijk kan het wel altijd beter. Het zou mooi zijn als we een periodetitel in de wacht slepen. Promotie zou zeker leuk zijn, TOP is er klaar voor."

Mannetje uitschakelen
De tegenstander van Van Bakel weet vooraf al dat hij een lastige wedstrijd tegemoet gaat. "Ik wil mijn mannetje uitschakelen, zit er fel op en probeer mijn teamgenoten te helpen. Voetballend moet het nog beter, zoals de opbouw en het overzicht behouden. Maar het gaat steeds beter en ik blijf me ontwikkelen als voetballer. Mijn doel is om een vaste basisplaats te krijgen. Ooit zou ik nog weleens een stapje hogerop willen zetten als die kans zich voordoet. Wie zou dat niet doen?"

AWC
Zondag komt AWC op bezoek in Oss. De eerste wedstrijd tussen beide ploegen eindigde in 3-1 voor de Wijchenaren. Van Bakel viel dat duel in als rechtsbuiten. "We hebben de laatste jaren meestal van AWC gewonnen als we ze troffen. Eerder dit seizoen liep het echter niet bij ons in Wijchen, al vond ik AWC toen wel goed voetballen. Nu op eigen veld gaan we voor honderd procent voor de overwinning, zoals we altijd bij het Osse Kuipje doen."

Stand eerste klasse C:
1. Baronie 13-32
2. Goes 14-27
3. Beerse Boys 12-21
4. TOP 14-20
5. Nemelaer 13-19
6. SC 't Zand 14-19
7. HVCH 13-17
8. Brabantia 14-17
9. RKTVV 13-15
10. NEC 13-15
11. Moerse Boys 14-14
12. AWC 13-13
13. Marvilde 13-13
14. MOC'17 13-10

Programma eerste klasse C:
TOP - AWC
Baronie - HVCH
RKTVV - NEC
Moerse Boys - Brabantia
Marvilde - Beers Boys
Nemelaer - SC 't Zand
MOC'17 - Goes

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant