Martijn van Loon ruimt op (Foto: Peter Kuijpers)

Blauw Geel'38 legt basis voor winst in heerlijke eerste helft

Voetbal 261 keer gelezen

VEGHEL – Blauw Geel'38 werd met 4-1 verdiend winnaar in het duel met EHC. Met vlagen was het hogeschoolvoetbal voor rust en werden de Limburgers weggetikt. Bij Blauw Geel'38 speelde Joey Hellstern (hamstring) niet en werd Emiel van der Sanden zijn vervanger. Twee maal Mols en Guller waren de schutters voor Blauw Geel'38 voor rust. Bastian Weiser was het die namens EHC Brahim Zaari wist te passeren. Het slotakkoord was voor Van der Sanden met zijn kogel naar 4-1.

EHC liet zich ver terugzakken op eigen helft in het duel met de koploper. Wat wel opviel en dit ook tot irritatie van scheidsrechter John Peeters was het Limburgse gemekker. Bij elke beslissing van de man uit Leidschendam was er commentaar of sprong de bank op. Pas in de tweede helft werd dit bestraft nadat Ron Starmans zijn ongenoegen kenbaar maakte tegen Peeters. Het belette Blauw Geel'38 niet om op voorsprong te komen. Eerst nog was het Desley Schilders die zijn vrije trap rand zestien op het laatste moment gekeerd zag door Jerome Beckers die op de lijn redding bracht. Kort daarna kwamen de Veghelaren op voorsprong. Alexander Mols schoot een free kick (breed gelegd door Guler) vanaf de rand zestien strak in het kruis: 1-0.

Alexander Mols gaat de zestien binnen (Foto's Peter Kuijpers)

Vier minuten later werd het 2-0 nadat Guler vanaf het middenveld op kon stomen richting de zestien en hard uithaalde. Het was een juweel van een doelpunt en voor de maker zijn eerste competitietreffer dit seizoen. Blauw Geel'38 bleef naar voetballende oplossingen zoeken. Het werd een duel van een afwachtend EHC en een dominante thuisploeg. Toch kwamen de bezoekers op 2-1 nadat een afgeslagen bal voor de voeten van BastianWeiser kwam en vervolgens snoeihard afdrukte. Nog bijna in de vreugde van die treffer was het verschil alweer twee doelpunten. Uit een vrije trap van Danny Verbakel was het Mols die fraai de 3-1 ruststand binnen kopte.

Na rust werd het qua kijkspel een stukje minder. Blauw Geel'38 startte wat lager en gaf EHC de gedachten dat er nog wel degelijk te halen viel in Veghel. Een paar maal moesten de Veghelse verdedigers handelend optreden, maar een Limburgs doelpunt bleef uit. Blauw Geel'38 kwam in de slotfase weer wat sterker opzetten. Veel voorarbeid van Mark Dobbelsteen vooraf bracht de bal bij Van der Sanden die schuin vrij voor keeper Rik Klyn met een diagonale kanonskogel kansloos liet: 4-1. Trainer Niels van Casteren liep met zijn jongste dochter aan de hand van het veld. Zijn Blauw Geel'38 boekte de negende thuiszege op een rij. En dat is in de annalen van de club na 1960 nooit meer voorgekomen. Verzorgt en aanvallend voetbal. Wie die twee dingen combineert kan ver komen.Uit de kantine klonken de geluiden van 'die Deutschen Bierfeste' Het leven kan soms mooi zijn en zeker als je wint.

Blauw Geel'38: Brahim Zaari, Ymanuel Hurkmans, Desley Schilders, Martijn van Loon, Sten van Vessem, Mark Dobbelsteen (85.Stefano Verburg), Mustafa Guler, Sander Egmond, Emiel van der Sanden (74. Rolf van den Boogaart), Alexander Mols, Danny Verbakel (78. Tresor Shema).