Danny Laukes viel vandaag net als zijn broer geblesseerd uit. (Archieffoto: Luc Wright)

4F: FC Schadewijk ruikt koppositie, NLC'03 wint ruim

Voetbal 1.045 keer gelezen

RUMPT | Door de tweede nederlaag op rij van koploper Theole is het erg spannend in de vierde klasse F (Zuid I). Ook FC Schadewijk is niet kansloos voor het kampioenschap. De Ossenaren wonnen zondag met 1-3 bij Rhelico en bezetten de vierde plek. NLC'03 klom naar de middenmoot door de 4-1 overwinning op NLC'03.

FC Schadewijk had vooraf dit seizoen het doel om te promoveren en heeft dat nog steeds. Door de overwinning op Rhelico en het verlies van Theole is de spanning in de top van het klassement toegenomen. "Het is erg spannend, maar we mogen zelf uiteraard ook niks laten liggen", zegt trainer Giel van Orsouw. De Osse trainer zag zijn ploeg al na tien minuten op achterstand komen, maar vlak voor rust was het weer gelijk toen Mitch Gielis ploeggenoot Joey van Schijndel bediende: 1-1. Bij de Ossenaren vielen de gebroeders Danny en Mitchel Laukes uit met blessures en Van Orsouw moest wijzigingen aanbrengen in zijn elftal. Hij bracht linksbuiten Bilal Ghezaoui en die maakte het verschil. De van het vierde elftal overgekomen aanvaller scoorde twee keer en bezorgde zijn elftal drie punten. Een gouden wissel dus.

Overwinning NLC'03
NLC'03-trainer Gerrit van Uden was na afloop duidelijk: zijn ploeg was tegen HRC'14 geen moment in de problemen geweest. Voor rust stonden de Lithenaren al met 3-0 voor. Wouter Bijl scoorde na tien minuten en vlak voor rust zette Tim Ruijs met twee treffers de 3-0 ruststand op het scorebord. Ook na rust was NLC'03 beter en tien minuten voor tijd viel de 4-0. Niek van Sonsbeek schoot raak vanaf de strafschopstip. De eretreffer van de hekkensluiter viel in de slotfase. "Een welkome overwinning", aldus Van Uden.