Theo Hageman, trainer van FC De Rakt (midden).

5H: Curieus doelpunt en staking in Haren, monsterscore van Ulysses bij Ruwaard

Voetbal 1.440 keer gelezen

Saai is het in de vijfde klasse H dit seizoen niet. Bovenin is het erg spannend en vaak gebeurt er veel tijdens wedstrijden. Zoals tijdens SBV - Ravenstein vandaag, waar de wedstrijd tijdelijk werd gestaakt door de scheidsrechter. Of in Oss, waar Ulysses met 4-11 keihard uithaalde tegen sv Ruwaard.

FC De Rakt kende een betrekkelijk eenvoudig middag op bezoek bij SCV'58. Door goals van Roy Timmers en Daimy van Praag in de eerste 45 minuten en na wisseling van helft van Jur van de Broek en Kevin Poels werd het 0-4 voor de koploper in de vijfde klasse H. Bij een stand van 0-2 miste SCV'58 een penalty. Trainer Jeroen Denissen van de Velpenaren: "We hebben ons best gedaan met hard werken als team. Het was vandaag helaas onvoldoende om het de koploper moeilijk te maken." Zijn collega aan de andere kant, Theo Hageman: "Een duidelijke en verdiende overwinning voor FC De Rakt."

SCMH wint bij VCO
SCMH maakte geen fout op bezoek bij VCO. De mannen van trainer Ger Romeijnders wonnen met 0-3 in 't Oventje. Jorn de Koning en Roy van de Boogaard waren trefzeker in de eerste helft, Paul Daandels besliste tien minuten voor tijd de wedstrijd. Romeijnders: "Een goede uitslag, maar het spel was niet naar tevredenheid. Maar goed, we hebben aan onze verplichting voldaan en blijven meedoen. We krijgen de zwaargewichten nog tegen, maar het is ook belangrijk dat we in andere duels geen punten laten liggen."

OKSV langs MOSA'14
OKSV heeft de titelstrijd nog niet opgegeven. Dankzij twee goals van Rick Reijs werd vandaag MOSA'14 met 2-1 verslagen. Met rust stond het 2-0 voor de ploeg van trainer Peter van Orsouw, maar in de tweede helft werd het erg spannend toen na 69 minuten Rens van den Heuvel een penalty benutte. In de laatste twintig minuten werd er niet meer gescoord. Van Orsouw: "Het wordt ook spannend voor de tweede periode. De bovenste ploegen moeten allemaal nog tegen elkaar."

Scheidsrechter staakt SBV - Ravenstein
Het veld in Haren was erg slecht, maar de scheidsrechter liet wel aftrappen bij SBV tegen Ravenstein. Een duel waarin Ravenstein duidelijk de betere ploeg was, maar waar SBV een aantal goede kansen kreeg en miste. De openingstreffer was zeer discutabel te noemen. Jochem Bruinsma haalde uit, trof de paal en via de andere paal kwam de bal terug in het veld. Doelman Bjorn Fransen (die de voorkeur kreeg boven Kevin van Lent) pakte de bal, maar de arbiter wees naar de stip. Volgens SBV was er echter geen sprake van een doelpunt en ze weigerden om de aftrap te nemen. De scheidsrechter besloot daarop om het duel tijdelijk te staken. Na de staking werd er wel afgetrapt en was het Ravenstein dat de 0-2 maakte door Max Suppers. "Een volkomen terechte overwinning van Ravenstein", aldus SBV-trainer Eric van Vugt. Lars van Kan (Ravenstein) was het daarmee eens. "Wij dicteerden het spel. SBV kreeg wel een aantal kansen, maar onze keeper Marcel van den Heuvel trad daadkrachtig op."

Ulysses haalt keihard uit
Ulysses-trainer Sander Janssen sprak van een korfbaluitslag. Zijn ploeg boekte op bezoek bij sv Ruwaard een historische overwinning: 4-11. Janssen: "De eerste helft was matig, de tweede helft liep het voetballend beter. Omdat we allemaal vooruit voetbalden, kregen we vandaag vier goals tegen. Maar ik heb bij vlagen genoten." Paul van Lith maakte er vandaag vijf, Tom Driessen drie. Ook Cas van de Camp, Rens Loeffen en Willem Brouwer scoorden. Bij de Ossenaren waren Kadir Kartal, Saif Abbas (twee) en Saboer Wardak trefzeker.

Gassel klopt De Willy's
Er gebeurde vandaag niet veel in het duel tussen De Willy's en Gassel. Het hoogtepunt deze wedstrijd was de goal van Ramon van der Venne. Hij stond op de juiste plek om een rebound over de keeper heen te stiften.