HBV - Hapse Boys. (Foto: Jeff Meijs)

4H: Hapse Boys blijft winnen, Cito krijgt klop in Demen

Voetbal 682 keer gelezen

BEERS | Hapse Boys is de tweede competitiehelft goed gestart. De koploper in de vierde klasse H won met 0-1 bij HBV. Onderin deed Juliana Mill goede zaken door Estria een 0-3 nederlaag te bezorgen.

Op een loodzwaar veld in Beers werd het een gelijkopgaande strijd tussen HBV en Hapse Boys. Na 29 minuten opende de lijstaanvoerder de score. Uit een hoekschop van Tim Janssen was het Stef Thijssen die onhoudbaar raak kopte en Haps op voorsprong zette. Het lukte Hapse Boys niet om de score uit te breiden en HBV bleef daardoor hopen op een goed resultaat. Volgens Hapse Boys-trainer Johan Vullings zakte in de tweede helft het niveau. "Hapse Boys zocht vaak te snel de spitsen en doordat HBV ook meer risico nam, werd het veld erg lang. Gelukkig konden we vandaag leunen op een sterke en degelijke verdedigende organisatie en wisten we weinig weg te geven." HBV scoorde overigens wel, maar Jeroen Dirks deed dit in buitenspelpositie. Vullings was na afloop blij met de overwinning. "Blij met de punten, maar tevreden met het vertoonde spel kan ik niet zijn."

(Foto's: Jeff Meijs)

Driepunter Festilent
Festilent-trainer Maikel van Orsouw was tevreden met de 2-1 overwinning op Constantia, maar niet over de afronding van de kansen door zijn ploeg. Nadat kort na rust Jasper van den Berg en Thomas Fleuren voor de 1-0 en 2-0 (fout van de keeper, red) zorgden, werden meerdere kansen verprutst. "Daardoor maakten we het onszelf lastig." Via Dennis Willems werd het 2-1, maar dichterbij kwam Constantia niet. Van Orsouw: "We concentreren ons op plek drie en willen meedoen aan de play-offs. Alles daarboven is mooi meegenomen."

SES wint van Toxandria
SES had weinig moeite met Toxandria: 3-0. In de eerste helft was de formatie uit Langenboom duidelijk de betere ploeg, maar wist het veldoverwicht slechts uit te drukken in één treffer. Joey Voermans stond op de juiste plek om binnen te werken toen de Toxandria-keeper een voorzet slecht verwerkte. Ook in de tweede helft een beter SES en het was wachten op uitbreiding van de score. De thuisploeg, die diverse kansen miste, kwam via Melvin van den Elzen op 2-0. Invaller Jasper Nooijen tekende vlak voor tijd voor de 3-0. Hij kopte raak uit een voorzet van Van den Elzen.

SDDL overtuigend langs Cito
Het was dat Mark Ruytenburg uitstekend stond te keepen bij Cito, anders waren de Ossenaren tegen een grote nederlaag aangelopen op bezoek bij SDDL. Verliezen deden ze overigens wel en wel met 4-2. Younesse Ettahouri bracht Cito op 0-1 en 2-2, met Bjorn Rikken en Ties Klievink tussendoor als doelpuntenmakers van de thuisploeg. In de tweede helft zorgden Rikken en Jordy de Looijer voor de Demense overwinning. Bij Cito kreeg invaller Sahiner een rode kaart. De Ossenaren kunnen de titel in de vierde klasse H in ieder geval uit hun hoofd zetten.

Winst Juliana Mill
Het wordt voor Estria steeds lastig om zich te handhaven in de vierde klasse, al is de competitie nog lang. Tegen een concurrent onderin Juliana Mill verloor de formatie van trainer Ivo Rossen met 0-3. In de 26ste minuut kwamen de bezoekers op voorsprong door Andy Veld. Diezelfde Veld tekende twaalf minuten later op aangeven van Dave van Dommelen ook voor de 0-2. Na rust ging Juliana Mill op jacht naar de 0-3. Die viel na 58 minuten toen een goedlopende aanval bij Van Dommelen belandde en hij geen fout maakte. Door de winst heeft Juliana Mill onderin iets meer lucht gekregen, maar het degradatiegevaar is absoluut nog niet geweken.