Sten van den Berg hier nog in aanvallende rol (Foto Hans Heesakkers)

Erp en Heeswijk in mineur, Prinses Irene wint en Rhode temt BVV

Voetbal 557 keer gelezen

Heeswijk zit in een vervelende draaikolk. Vanmiddag ging het elftal van trainer Marc van de Ven voor de vijfde maal achtereen onderuit. Rhode riep BVV een halt toe met ieder een puntje. Schijndel kon het niet opnemen voor trainer Hans Lathouwers en ging met een schlemielig goaltje het schip in.

Rhode en BVV hielden het op De Neul gelijk. Het werd een spannende wedstrijd niet altijd met fraai voetbal. Thuisclub Rhode kwam in de 18e minuut op voorsprong. Simon van de Wetering soleerde door de achterhoede van BVV en rondde fraai af, 1-0 voor Rhode. Hierna zag het er naar uit dat Rhode door zou drukken. Schoten van Paul Smeets en Geert Oerlemans misten de precisie. In de 45ste minuut redde Paul van Heesch knap  een verraderlijke bal van BVV, waardoor de ruststand op 1–0 voor Rhode bleef staan. Na rust kwamen de gasten terug naar 1-1 via een strafschop. Krüseman ging namens Rhode alleen op de keeper af, maar faalde oog in oog met de Bossche doelman. Daan van Dinthen schoot na het vloeren van Van de Wetering van elf meter Rhode weer op voorsprong, maar BVV kwam in de slotfase weer langszij: 2-2 wat ook de eindstand was.

Emplina – EVVC 2-0
Geen winst voor EVVC vanmiddag in Empel. Toch was vooral voor rust het bezoekende EVVC de bovenliggende partij. Twee dikke kansen in de elfde en dertigste minuut gingen teloor. Een voorzet van de gastheren werd knullig behandeld waardoor de Emplina spits vrij in kon koppen: 1-0. Trainer Stephan Hesemans: "We moeten echt met de rust gewoon voor staan in plaats van achter. Na rust gaan we drukken en proberen de gelijkmaker te forceren. Dan lopen we in de 92e minuut in het mes en wordt het 2-0. Jammer, maar de verschillen blijven klein en alles staat dicht bij elkaar", zegt Hesemans die volgende week naar Erp gaat.

Best Vooruit  – Erp 3-1
"We hebben onszelf zwaar te kort gedaan bij Best Vooruit", zegt een teleurgestelde André Cornelissen. De bezoekers uit Erp hadden voor rust meer balbezit en zagen twee mogelijkheden teloor gaan. Eerst kopte Koen van Deuzen op de lat en schoot Luuk van der Steen in kansrijke positie over. Cornelissen: "Dan komen we uit de rust en staan we na een kwartier met 2-0 achter. Volkomen onterecht en een onherkenbaar Erp. Ik zei al schertsend wat hebben ze in onze thee gedaan in hemelsnaam ik kende de ploeg niet meer terug. Ik ben toen één op één gaan spelen. In de 70e minuut maken we 2-1 door Toon Barten. Vijf minuten later ligt de bal op de stip bij Best Vooruit, maar Luuk Barten zag zijn pingel gestopt door keeper Dennie Witjes. Ja dan ga je massaal aanvallen en vallen er gaten. In blessuretijd komen ze nog op 3-1 en is het over. We moeten punten gaan halen en weg uit die onderste regionen. Dat heeft nu de grootste prioriteit."

Prinses Irene – Heeswijk 4-0
Een klinkende zege voor het team van trainer William van der Steen terug op het mooie grote kunstgrasveld van de ploeg uit Nistelrode. Beide teams snakte naar een goed resultaat, helaas voor Heeswijk ging die wens alleen in vervulling voor de gastheren uit Nistelrode.Bij Heeswijk was spits Wouter van Dijken niet fit en moest zich laten vervangen door Tjeu van Alebeek en dat scheelt met alle respect een slok op de bekend borrel. Prinses Irene kwam via een slimme strafschop op 1-0. Een vrije trap van Heeswijk werd door Camiel van Doorn snoeihard op doel geschoten maar keeper van Venrooy voorkwam de gelijkmaker. Van Vugt was slim bij zwak verdedigen van Heeswijk en bepaalde de ruststand op 2-0. Eerder zag Van den Berg zijn tweede geel bij fel protesteren en stond Heeswijk met tien man. Na rust werd de wedstrijd snel beslist. Rick van Meer scoorde de 3-0 en in de slotminuten mocht Wibe van Rooij zijn doelpuntje ook meepikken en bepaalde de eindstand op 4-0. De gifbeker moet tot op de bodem leeg voor het team van trainer Marc van de Ven die betere tijden heeft gekend.