Thomas Bijveld wacht zijn operatie af (Foto Jo van Herpen)
Thomas Bijveld wacht zijn operatie af (Foto Jo van Herpen)

Thomas Bijveld: 'Ik neem Bram niks kwalijk'

Voetbal 2.083 keer gelezen

GEFFEN – Het is het schrikbeeld van een sporter: een blessure of breuk. Het overkwam Nooit Gedacht speler Thomas Bijveld (21) gisteren in het duel met Berghem Sport. In de tweede helft brak hij zijn kuitbeen en enkelvork. Balen, na een nacht zonder slaap en pijn spraken we kort met hem.

Door: Peter Kuijpers

Thomas ligt thuis op de bank en wacht af op de dingen die komen gaan. Een been breken dat is de angst van elke voetballer: Bijveld: "Dat is inderdaad balen. Ik heb daar een half uur op de grond gelegen en het werd koud en had nogal wat pijn. Als dan de ambulance komt en ze zetten die verdovende spuit raak je van de wereld en dat is maar goed ook. Het is de eerste keer dat ik wat breek al zagen ze in het ziekenhuis in Uden wel een schijnbaar oude breuk zitten in mijn enkel. Daar heb ik nooit iets van gemerkt van deze wel",  komt er ietwat zuur uit de mond van het lijdend voorwerp.

Risico
Hoe nu verder oftewel de wereld draait door. Bijveld: "Ik word over een tijdje geopereerd in het ziekenhuis in Uden. Daar ben ik gisteren ook naar toegebracht. Ze hebben het been wat gestabiliseerd en moet ik op de verdere afwikkeling en behandeling wachten." Opzet was er zeker niet in beeld. "Nee, absoluut niet. Het was tussen mij en Bram (Bram Kappen Red. PK) een duel om de bal. Dat valt ongelukkig uit. Ik kan me niet voorstellen dat er voetballers rondlopen die acties ondernemen om iemand zijn been te breken. Soms vallen duels verkeert uit en is het mis zoals in mijn geval, dat is nu eenmaal het risico." Bijveld loopt stage bij Van Wanrooij, maar moet even een pas op de plaats maken. "Dat klopt, voorlopig niet, maar het is een bureaubaan dus als ik wat beter ben ga ik gewoon weer aan de slag al zal het met een beperking zijn", zegt Thomas Bijveld, dikke pechvogel van het afgelopen weekend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant