Het nieuwe clubhuis van MHC Oss. Ontwerp Elemans/Koppens
Het nieuwe clubhuis van MHC Oss. Ontwerp Elemans/Koppens

'Met deze nieuwbouw zitten we er als MHC Oss weer prima bij'

Sport 653 keer gelezen

OSS | De presentatie van de plannen van het nieuwe clubhuis en kleedlokalen bij MHC Oss vond vorige week plaats. De aanwezigen reageerden enthousiast. Voorzitter Gerrit Hagoort van de Osse hockeyvereniging hoopt dat in april gestart kan worden met het platgooien van de huidige accommodatie. "Want die is echt aan vervanging toe."

door Leon Voskamp

Begin vorig jaar was er onrust bij MHC Oss toen het bestuur van MHC Oss opstapte. Dit omdat tijdens de algemene ledenvergadering er niet werd ingestemd met het plan voor de realisatie van een nieuw clubhuis en kleedlokalen. Erevoorzitter John van Boekel nam vervolgens het initiatief om zo snel mogelijk de impasse waarin de vereniging verkeerde te doorbreken. Met succes. Onder voorwaarden keerde het bestuur terug.

Ontwerp
Er werd een plan van aanpak en een programma van eisen opgesteld en dat liet het bestuur op 30 april 2016 vaststellen tijdens de algemene ledenvergadering. Vervolgens werden architecten Erik Elemans en Hein Koppens benaderd om samen een ontwerp te maken. "Het werd op het einde nog even spannend, omdat alles binnen het budget van 1 miljoen euro moet vallen. Daardoor gingen we iets over onze deadline heen, maar al met al zijn we nu heel tevreden met het ontwerp", aldus Hagoort. Van de 1 miljoen is 300.000 euro een subsidie van de gemeente Oss voor de bouw van was- en kleedlokalen. MHC Oss leent een bedrag van zes ton van de gemeente en zelf kreeg het van de gemeente de inspanningsverplichting om een ton bij elkaar te halen. Door allerlei acties zamelde de club al 75.000 euro in en de overige 25.000 euro moeten door toekomstige acties bij elkaar gehaald worden.

Werkzaamheden
MHC Oss heeft een omgevingsvergunning bij de gemeente aangevraagd en binnenkort komt er een informatieavond voor omwonenden. In april hoopt het bestuur dat er gestart kan worden met de sloop van de huidige en de bouw van nieuwe was- en kleedlokalen. De aannemer wordt Dombosch Bouw. Daarna volgt de sloop van het oude clubhuis en de bouw van het nieuwe onderkomen dat vanuit de parkeerplaats gezien een stuk naar rechts opschuift. Doel is om het clubhuis, dat met een grote glazen pui uitzicht op het hoofdveld biedt, zo milieubewust mogelijk te maken. Voor omwonenden wordt er rekening gehouden met geluidswering. "We hopen dat het nieuwe clubhuis rond de jaarwisseling opgeleverd zal worden."

Toekomst
Volgens Hagoort is nieuwbouw noodzakelijk voor de vereniging. "Deze accommodatie komt ergens uit de jaren '50 en was toen bestemd voor Rapidity. Na de fusie met Keep Fit is er niets meer aan veranderd. Er is de laatste tijd wel veel aandacht geweest voor de kunstgrasvelden, maar nu is het tijd voor een nieuwe accommodatie." Met ruim 1.200 leden zit MHC Oss momenteel aan 'de max' qua leden. "We kunnen de leden nog net allemaal onderbrengen. Uitbreiding is niet per se noodzakelijk, maar wel als we in de toekomst willen groeien. Eerst focussen we ons op de nieuwbouw, dan zitten we er als vereniging weer prima bij."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant