Het pand van Derijks in Oss.
Het pand van Derijks in Oss.

'Zeker is dat de naam Derijks niet verdwijnt in Oss'

Zakelijk 795 keer gelezen

OSS|UDEN | Het Udense bedrijf Delo heeft per 3 februari 2017 de activiteiten van Derijks uit Oss op het gebied van kantoorartikelen en -machines overgenomen. 

Derijks is sinds 1938 in Oss gevestigd. Zo'n twintig jaar geleden vestigde het bedrijf zich aan de Euterpehof. "We hebben altijd alle trends gevolgd. Ook na de verhuizing naar het huidige pand ging het goed. In de crisis hebben we het net als veel andere bedrijven wel wat moeilijker gehad. Daar waar je vroeger als bedrijf vaak zoveel mogelijk moest aanbieden, is de tendens tegenwoordig dat je je moet specialiseren. De laatste drie jaar zien we dat het onderdeel project- en kantoorinrichting goed loopt en daar willen we ons nu op gaan focussen en in de toekomst gaan groeien", aldus algemeen directeur Willem-Jan Derijks.

Kennis
Derijks: "We blijven met een klein team in Oss werkzaam, een team met veel kennis. De takken kantoorartikelen en -machines gaan naar Delo, een sterk bedrijf dat wil groeien in volume. Ik ben blij voor onze medewerkers dat ze mee kunnen verhuizen en ook voor onze klanten dat ze kunnen blijven rekenen op een hoge kwaliteit."

Gemengde gevoelens
De verhuizing van de bedrijfstakken en een viertal medewerkers zorgt voor gemengde gevoelens bij Derijks. "Ik zit dertig jaar in de zaak, maar hielp als jongen van 8 of 9 jaar al in het bedrijf. Al veertig jaar zit ik dus tussen de kantoorartikelen. Dit is het einde van een tijdperk en je kunt je wel voorstellen dat het emotioneel best zwaar is."

Nieuwe naam
Eén ding is zeker en dat is dat Derijks niet verdwijnt uit de bedrijfsnaam. "Maar de naam Derijks kantoorinrichting & supplies dekt de lading niet meer. We gaan de komende periode op zoek naar een nieuwe naam en daarbij een frisse, kleurige uitstraling."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant