Afbeelding

Een nieuwe parel verkrijgbaar bij Caves Hubert Zeegers

Zakelijk 367 keer gelezen

'De aderlijke familie De Lorgeril woont al sinds 1620 in de Languedoc en heeft altijd een passie gehad voor dit gebied waar de mooiste terroirs te vinden zijn. De mooie wijnen brengen deze eeuwenoude verbondenheid met dit prachtige land tot uitdrukking.

De 340 HA wijngaarden in de beste streken van Zuid-Frankrijk liggen op de hoger gelegen heuvels. Door deze ligging krijgen de druiven in dit warme klimaat meer koelte. Door deze speciale terroirs en de specialistische aanpak geeft de familie Longeril een duidelijke signatuur aan de wijnen, die authentiek moet zijn voor de Languedoc, het terroir goed moeten weerspiegelen, met daarbij steeds grootsheid, frisheid en elegantie in het achterhoofd.

Aroma's
Bernard Durand wijnmaker is verantwoordelijk voor deze mooie producten. Deze wordt bijgestaan door Patrick Leon die zijn ervaring heeft opgedaan bij Baron Philippe de Rothschild. De chardonnay heeft een helder gouden kleur. Een krachtige neus met aroma's van grapefruit, ananas, citroen en een hint van hazelnoten. Een mooie balans tussen fris en romig, waar ook nog bloesem om de hoek komt kijken. Lekker bij vis en gevogelte.

Goede structuur
Les Terrasses Carbernet Sauvignon heeft een purperen kleur met paarse weerschijn. Een krachtige neus met aroma's van zwarte bessen en bramen en een hint van buxes en klimop. Goede structuur met lichte tannines en een lange en krachtige afdronk maakt deze parel geschikt voor bij rundvlees, wild of kaas. Naast deze mooie wijnen heeft dit huis nog meer mooie wijnen. U bent van harte welkom in onze winkel om kennis te maken en te proeven.'

Tot snel, Jurgen en Silvia
www.slijterijzeegers.nl bestellijn (0412) 62 48 79

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant