Badmintonners van BC Carré. (Foto: Hans van der Poel)
Badmintonners van BC Carré. (Foto: Hans van der Poel)

Leon Sport: op bezoek bij badmintonners BC Carré

Sport 936 keer gelezen

OSS | Een sportvereniging waarbij de leden geen competitie spelen. Ik kende er eigenlijk vrijwel geen in Oss en omgeving, maar sinds vorige week wel. Badmintonclub BC Carré nodigde me uit om op woensdagavond mee te sporten in Sporthal Zuiderlicht in Berghem. Een leuke kennismaking met een voor mij nieuwe sport.

Iedere woensdag van 21.00 tot 23.00 komen de badmintonners in actie in de Berghemse sporthal. Je aanwezigheid is zeker niet verplicht, maar toch is het merendeel van de 22 leden vaak van de partij. Zoals erevoorzitter Jan van den Heuvel, die dertig jaar voorzitter was en inmiddels 75 jaar is. Marianne Nieuwe Weme is er ook trouw iedere week en dat al vanaf de oprichting in 1980. BC Carré is van oorsprong een Osse vereniging, die is opgericht in de Sibeliuslaan. In de straat is een vierkant pleintje en vandaar de naam Carré (Franse vertaling van vierkant, red.). Er werd gespeeld in diverse sportzalen in Oss, maar nu alweer flink wat jaren in Berghem. "Het bevalt ons hier goed", aldus voorzitter Arjan Gloudemans. De vereniging had in het verleden zo'n 40 leden, maar stond jaren later op het punt van omvallen. Door de komst van meerdere nieuwe leden is nu een lichte groei ingezet. Gloudemans: "En we hopen nog verder te groeien. In de sporthal hebben we zes banen en het is leuk als alles bezet is. Binnen de vereniging hebben we een mooie mix van leden. Ons oudste lid is 75 jaar en we hebben ook een groep met dertigers. Mannen en vrouwen, we spelen gemengd en er zijn geen vaste koppels. Gezelligheid staat centraal en de sfeer is heel erg goed. Maar als je op de baan staat, wil je wel winnen. We zijn fanatiek op een leuke manier." Naast het badminton zijn er gedurende het jaar een aantal activiteiten. "Zoals een jaarvergadering met barbecue, een onderling toernooi en een uitwisseling met Badminton Vereniging Berghem. Binnenkort houden we een open avond."

Techniek
Twee leden die sinds een half jaar lid zijn, zijn de vriendinnen Anne Nijhuis en Floor Stunnenberg. "Ik heb vroeger lang gebadmintond en ben via een lid bij BC Carré terechtgekomen. Na ruim twintig jaar heb ik het weer opgepikt en het bevalt me heel goed", aldus Anne. Voor Floor was badminton nieuw, maar ze ziet vooruitgang. "Ik begin wat meer inzicht en feeling te krijgen. Het mooie is dat andere leden en instructeurs tips geven en daar luister ik goed naar." Na het korte gesprekje met Anne en Floor leek het me leuk om een wedstrijdje te spelen. Nadat mijn eerste vier dubbelpartijen niet echt succesvol verliepen, was dat nu wederom het geval. Floor en Stef Koning (secretaris) waren een maatje te groot. Sorry Anne. De tijd vloog en ik vond het jammer dat het al 23.00 uur was. Als beginner vond ik de techniek lastig, maar na vijf wedstrijdjes zag ik vooruitgang. Ook tactisch begon ik het spelletje te begrijpen, maar vermoeidheid kwam om de hoek kijken. "Badminton is een dynamische sport en je gebruikt alle spieren. Voordeel is ook dat je het alle periodes van het jaar kunt doen", aldus Stef. Geïnteresseerden mogen ter kennismaking drie keer gratis meedoen. www.bccarre.nl.

Aanmelden
Ook een leuke sport die meer aandacht verdient? Stuur dan een mail naar l.voskamp@uitgeverij-talvi.nl.

Badmintonners van BC Carré. (Foto: Hans van der Poel)
Badmintonners van BC Carré. (Foto: Hans van der Poel)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant