Het wordt druk zondag bij de topper: Volkel - Margriet (Foto's Peter Kuijpers)
Het wordt druk zondag bij de topper: Volkel - Margriet (Foto's Peter Kuijpers)

3D: Volkel bij winst op Margriet koploper, Kappen niet akkoord met zes wedstrijden

Voetbal 826 keer gelezen

Voor ons ligt het programma van komend weekend. Mooie paringen zeggen we dan met een paar uitspringers. Natuurlijk de kop van dit artikel met Volkel dat thuis koploper Margriet ontvangt.  DAW dat thuis speelt tegen Berghem Sport is zeker niet te versmaden. Dan hebben we nog het winterfenomeen. Als we de weermodellen mogen geloven ligt er weer (natte) sneeuw en vorst op de loer. De handwarmers en ijsmutsen graag binnen handbereik houden.

Door: Peter Kuijpers

Zondag reist Margriet af naar de Eeuwsels in Volkel. De inzet is hier de bovenste plek. Wint Margriet dan loopt het elftal van Arian Meeuwsen uit naar vijf punten verschil op Volkel. De vraag dan wat Berghem Sport gaat doen bij DAW. De ploeg uit Berghem heeft een gelijk aantal punten als Volkel. Laat uw kansberekening er maar op los bij het zien van het programma en de standenlijst. Volkel waar het zondag een jaar geleden was dat Tonny Kuijpers overleed. Hij was de vaste fotograaf van de club en maakte fraaie plaatjes. Vader van Tomek Kuijpers die komend seizoen Tom Jacobs weer mag opvolgen, die trainer wordt bij Handel. Bij Margriet staat zondag Joey Schuurmans zeker weer in de basisopstelling van Meeuwsen. Zijn gele kaarten strafexpeditie zit er weer op. Opvallend was ook het debuut van de jonge Kay van de Haterd (17) bij Margriet ,die bovendien nog de gelijkmaker scoorde in Nuland. Groot talent, volgens de vele Osse kenners.



Tom van Dalen, trainer van Volkel: 'We hebben er zin in'

kampioenskandidaat
Trainer Tom van Dalen is zich het belang en mogelijkheden bewust en blikt vooruit: "Zondag staat er een mooi affiche op het programma, nummer één tegen nummer twee. Dat is altijd mooi. Wij hebben een goed begin gehad van 2017 en zo zie je hoe snel het kan gaan in deze klasse. Met Margriet, dat op bezoek komt, krijgen we te maken met in mijn ogen kampioenskandidaat nummer één. Hier kijk ik naar de grootte van de club en de breedte/kwaliteit van de selectie. Bij ons is het gevoel goed. De groep is hecht, fit en iedereen wil vechten voor elke meter. We worden steeds beter al moet zondag iedereen 90 minuten lang  110 procent willen geven. Met die insteek maken wij een goede kans. Het is aan ons om dat te laten zien. We hebben er zin in."

DSC – Nooit Gedacht
De Geffenaren hielden een slecht gevoel over aan het duel met Berghem Sport. De beenbreuk van Thomas Bijveld blijft als een grauwsluier boven de Biescamp hangen. Bovendien was Bijveld een van de sterkhouders en niet zomaar even vervangbaar. Zondag reist het Geffense gezelschap naar DSC in Kerkdriel. Winst zou het team van Wolf Wannet bijzonder goed doen.

Sint Michielsgestel – Nulandia
Bestaat de oeroude club Sint Michielsgestel nog na deze zomer? Althans in deze clubconfiguratie. Een voorgenomen fusie met buurman SCI ligt voor de hand, maar gaat het ook gebeuren? Trainer Aschwin van Kessel: "Ik denk dat er niet aan te ontkomen is. Het zou ook beter zijn voor beide clubs. SCI komt uit Halder en ligt op steenworp afstand van ons sportpark. Het enige wat nog een heikel punt is zijn de emoties. Vooral bij SCI willen de hakken nog wel eens in het zand gaan bij wat ouderen. Maar volgens mij, nogmaals, is aan een fusie niet te ontkomen."

Koning Winter
Koen Wissing, trainer van Nulandia komt nog even terug op afgelopen zondag over het duel tegen Margriet en de mening van Arian Meeuwsen. Wissing: "Ik ben het daarin gedeeltelijk met Arian eens. Margriet was zeker de bovenliggende ploeg al kregen wij toch twee kansen op de 2-1. Hun hadden er meer, dus ik ben tevreden met een punt. Wij speelden bewust minder aanvallend, aangezien we in Oss begin dit seizoen met 75 procent balbezit toch verloren. Tegen Sint Michielsgestel hebben we natuurlijk eerder dit seizoen gespeeld. Toen werd het in Nuland 1-3. Het is een ploeg die goed in balans is waardoor enkele bepalende jongens kunnen excelleren. Voor ons wordt het weer de hoogste tijd voor een driepunter.  Ik hoop dan ook dat "koning winter"  ons niet te veel dwars ligt in de voorbereiding naar zondag toe."

Den Dungen – Venhorst
Met Venhorst gaat het momenteel even wat minder. Blessures bij belangrijke spelers brengen de topstatus aan het wankelen. Den Dungen lijkt zich onder trainer Ben Hoek wat te herstellen.  Maar vragen velen zich dan af wat zegt de recentelijke winst op het dolende FC Uden? Venhorst, de club van trainer Willem van der Burgt, zou gebaat zijn met winst in Den Dungen zondag. Al is het maar voor het moraal.

FC Uden – Boekel Sport
Normaal gesproken een eitje voor de Boekelaren toch? Laten we het zo stellen dat Boekel Sport zondag op De Vlasakker zwaar favoriet is tegen de hekkensluiter in de derde klasse D. Johan van Osch die bezig is aan zijn afscheidsjaar bij de Udenaren. Het lijkt steeds onwaarschijnlijker of hij zijn zwalkend team in de derde klasse kan behouden. Jammer, want FC Uden is een prima club met veel jeugd en hardwerkende vrijwilligers. Het presteren van het eerste elftal staat daar los van al is het vaak wel je uithangbord.

Verlammende  malheurs
Van Osch blijft een optimist en zoals een trainer betaamt: vol goede moed. Van Osch: "Terugblikkend op zondag kan ik mijn team alleen maar complimenten geven. Behoudens de eerste 20 minuten waren wij de bovenliggende partij in Den Dungen. Nog voor rust hadden we drie maal de lat gevonden als eindpunt van een doelpoging. Om wedstrijden te winnen moet je scoren en die kwaliteit beheersten we zondag helaas niet. Boekel zondag , tja, ik hoop dat de ziekenboeg leeg loopt en dat de bus met verlammende malheurs middelen de poort aan de Vlasakkers eens voorbij rijdt. Vooruitblikken en kijken naar komende tegenstanders heeft weinig zin in deze fase. We spelen niet eens onaardig, dus dat is een goede houvast. Het zou mooi zijn als we er ook resultaat mee halen. Alleen verwacht ik dat Boekel daar niet vrijwillig aan mee zal werken."



Bram Kappen zondag niet tegen DAW 

DAW – Berghem Sport
Een mooie topper die wellicht onterecht in de schaduw staat van het duel in Volkel. Voor trainer Dennis Kroes van Berghem Sport een test hoe zijn team ervoor staat. Bram Kappen speelt zondag niet vanwege zijn rode kaart. De KNVB schoot weer eens lekker uit de heup en patste een brief met zes wedstrijden schorsing voor Kappen op de mat. De stafcommissie van de voetbalbond maakt met het uitdelen van straffen nog steeds verschil tussen het betaalde voetbal en het amateurvoetbal. Voor velen is dat een onverteerbare zaak. Kappen zelf en Berghem Sport zijn van plan om niet akkoord te gaan met het voorstel. Vanavond bespreekt het bestuur dat met Kappen zelf. De rode kaart wordt sterk in twijfel getrokken ook door Nooit Gedacht dat middels trainer Wolf Wannet en Thomas Bijveld zelf hier al melding van maakten. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Oefenpotje
Trainer Rob van der Ven van DAW kijkt nog kort terug, maar blikt vooral vooruit. Van de Ven: "Zondag een onnodige nederlaag bij Boekel Sport die we uiteindelijk vooral aan ons zelf te wijten hebben. De eerste helft waren we simpelweg niet scherp genoeg en zaten we niet in de wedstrijd. Dat begint al met de 1-0 in de tweede minuut. Een competitiewedstrijd is toch weer wat anders dan een oefenpotje zullen we maar zeggen. Helaas valt de 2-0 tien minuten voor tijd waarna de wedstrijd gespeeld was. Op basis van die eerste fase in de tweede helft heb ik alle vertrouwen in de komende wedstrijden en de wedstrijd tegen Berghem Sport komende zondag. Uit speelden we misschien wel onze slechtste wedstrijd tot nu toe. Een mooie gelegenheid om ons tegen een zeer sterk Berghem Sport te revancheren. Uiteindelijk willen we weer zo lang mogelijk mee doen, maar dan zullen we sowieso meer moeten brengen dan afgelopen zondag het geval was", duidelijke taal van de Schaijkse oefenmeester.

Handel – Avanti'31
Een wedstrijd voor trainer Henry van Wanrooy van Handel met een dubbel gevoel. Over drie maanden is hij tenslotte de trainer van de tegenstander van zondag. Van Wanrooy: "Ik ga ervan uit dat iedere trainer de club die hij gaat verlaten goed achter wil laten, dus een retorische vraag. Afgelopen zondag speelden heel veel spelers ondermaats dat kan niet in de derde klasse. Dan ga je gewoon verliezen en ook niet te begrijpen voor mij. Er zal zondag uit een ander vaatje getapt moeten worden, wij hebben een goed voetballende ploeg maar de basis is toch elke wedstrijd 101 procent inzet tonen en dat miste ik zondag. Ik denk dat een ploeg 30 punten nodig heeft om zich veilig te spelen, de concurrentie zit ook niet stil en sprokkelen de puntjes bij elkaar. Wij moeten er allemaal  wel bewust van zijn dat de punten dadelijk niet zo maar komen net als in de goede reeks die wij toen hebben neergezet. Daar moet keihard voor geknokt worden en dat combineren met ons goed positiespel dan gaan wij punten pakken. Ook de stylisten moeten de mouwen op stropen. De punten die je van je directe concurrenten pakt zijn de belangrijkste en die mag je nooit verliezen." Scheidsrechter Rik Hoeben fluit om 14.30 uur voor het begin op Sportpark D'n Eikenwal.

Programma derde klasse D:
DSC-Nooit Gedacht
Sint Michgielsgestel-Nulandia
Volkel-Margriet
Den Dungen-Venhorst
FC Uden-Boekel Sport
DAW-Berghem Sport
Handel-Avanti'31

Stand derde klasse D:
1.Margriet 15-30
2.Volkel 15-28
3.Berghem Sport 15-28
4.Venhorst 15-26
5.Nooit Gedacht 15-26
6.DAW 14-24
7.Boekel Sport 15-24
8.Sint Michielsgestel 15-22
9.Avanti'31 14-17
10.Handel 15-17
11.DSC 15-15
12.Nulandia 14-12
13.Den Dungen 14-12
14.FC Uden 15-8

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant