Wouter van Dijke belangrijk voor Heeswijk (Foto Peter Kuijpers)
Wouter van Dijke belangrijk voor Heeswijk (Foto Peter Kuijpers)

2F: Marc van de Ven: 'We zitten aan de verkeerde kant van de medaille'

Voetbal 423 keer gelezen

Heeswijk verloor zondag voor de vijfde maal dit seizoen. De club heeft betere tijden gekend. Prinses Irene kan zondag de tweede zege van 2017 binnenslepen thuis tegen Emplina. Erp wil omhoog, maar dan moet het wel winnen van EVVC zondag. Rhode mag naar Waalwijk waar Baardwijk de tegenstander is. Schijndel gaat voor de bekende 'strohalm' maar de tegenstander heet wel Helvoirt!

Door Peter Kuijpers

Heeswijk ging zondag met boter en suiker onderuit op De Schellen in Nistelrode. Trainer Marc van de Ven had vooraf nog een fikse tegenvaller omdat spits Wouter van Dijken niet fit was om te spelen. En dat scheelt een bekende slok op een borrel. Ook wel tekenend voor Heeswijk dat het aanvallend afhankelijk lijkt van de grillen van deze superspits. Opmerkelijk was de uitspraak van Prinses Irene aanvoerder Hein Langens na afloop : "Het maakt mij niet uit tegen welke spits ik speel. Ik wil ze allemaal uitschakelen." Genomen met een dikke knipoog  en vermoedelijk gezegd nog vol adrenaline van de 4-0 zege van zijn club natuurlijk. Met alle respect op Van Dijke staat geen maat. Het is een van de beste zo niet de beste spits in deze regio. Van Dijke die elk jaar weer hijgerige 'makelaars' afwimpelt met wapperende aanbiedingen en zijn clubliefde laat prevaleren. Zijn vervanger Tjeu van Alebeek treft geen blaam en deed zijn stinkende best op De Schellen.

Lastige periode
Zondag komt BVV naar Balledonk. De Bossche kampioenspretendent heeft evenveel punten als Heeswijk en samen zeven punten achterstand op koploper Oirschot Vooruit. BVV heeft een wedstrijd minder gespeeld. Van de Ven relativeert: "Het is inderdaad een lastige periode voor Heeswijk op dit moment. Waar cruciale momenten in het wedstrijdverloop voor de winterstop in ons voordeel uitpakte, zitten we nu aan de verkeerde kant van de medaille. Dat is niet prettig, maar gelukkig weten we in Heeswijk ook dat dit bij voetbal hoort. Het wordt rustig geanalyseerd, om vervolgens weer hard te werken richting de volgende wedstrijd. Zondag weer een hele zware als kampioenskandidaat BVV op bezoek komt."



Voormalig UDI'19 trainer Bas Gösgens komt zondag met BVV naar Heeswijk (Foto Peter Kuijpers)

Baardwijk – Rhode
Rhode 'temde' afgelopen zondag kampioenskandidaat BVV en hielden beiden een puntje over aan het spannende duel. De twee teams staan puntgelijk in het middenrif van 2F. Winst betekent aansluiting bij Best Vooruit. Baardwijk, dat zondag won van Schijndel, verloor alleen thuis van BVV. Een open duel op Sportpark Olympia in Waalwijk.

Erp  - EVVC
De twee teams verschillen niet zoveel. EVVC staat drie punten los van Erp en heeft één wedstrijd minder op de teller. De elf van trainer André Cornelissen zijn 2017 matig begonnen. Zondag verloor Erp van Best Vooruit met 3-1. De ruststand van 0-0 gaf nog alle mogelijkheden, maar een desastreuse start in de tweede helft was de inleiding van de nederlaag. Zondag gaan de Erpenaren voor drie punten. Wellicht in het straatje van de bezoekers die met de omschakeling goed overweg kunnen. Een mooie paring. Scheidsrechter Mathias Caluwé fluit op Sportpark Den Uil om 14.30 uur voor het begin.

Schijndel – Helvoirt
De kogel is door de kerk op het Zuideinderpark. Voetbalclub Schijndel gaat niet verder met trainer Hans Lathouwers. Erg laat genomen al geeft dat voor Lathouwers meer problemen dan voor Schijndel. In de tijd dat er meer trainers zijn dan clubs is er nog volop keuze voor de club. De spelers van Schijndel deden hun uiterste best voor hun trainer zondag in Waalwijk. Het mocht niet zo zijn en Baardwijk kon billen knijpend de drie punten over de eindstreep trekken. Zondag komt Helvoirt naar Schijndel. Een van de getipte kampioenskandidaten van 2F. De Helvoirters vonden hun Waterloo in hetzelfde Waalwijk bij WSC. Het team van trainer Roland Timmermans, alweer voor het zevende jaar bij de club, zal zich kost wat kost willen revancheren voor deze zeperd. Schijndel kan daar een behoorlijke portie enthousiasme tegenover stellen. Zondag weten we meer.



Wibe van Rooij (14) zondag node gemist (Foto Peter Kuijpers)

Prinses Irene – Emplina
Wederom een thuisduel voor Prinses Irene. Naar De Schellen komt Emplina dat zondag EVVC versloeg met 2-0. De Empelaren doen het als promovendus goed in 2F. Empel dat hooguit door een paar weilanden gescheiden is van Rosmalen. Het forensendorp boert prima en heeft zich gemanifesteerd als een degelijke middenmoter. Prinses Irene is 2017 goed begonnen met een klinkende 4-0 zege op Bernhezer plaatsgenoot: Heeswijk. Trainer William van der Steen blikt vooruit: "Na een goede overwinning afgelopen zondag op Heeswijk, krijgen we zondag Emplina op bezoek. Voor ons belangrijk om de lijn door te trekken en de drie punten in Nistelrode te houden om zo de aansluiting te krijgen bij de bovenste ploegen. Op Wibe van Rooij na, die geschorst is, zullen we vrij compleet kunnen aantreden en vol voor de winst gaan." Scheidsrechter Martens zet om half drie zondag de ploegen in beweging in Nistelrode.

Programma tweede klasse F:
Prinses Irene-Emplina
Baardwijk-Rhode
Heeswijk-BVV
Oirschot Vooruit-WSC
Nieuwe Woensel-Best Vooruit
Erp-EVVC
Schijndel-Helvoirt

Stand tweede klasse F:
1.Oirschot Vooruit 13-29
2.Best Vooruit 14-26
3.Helvoirt 14-23
4.BVV 12-22
5.Heeswijk 14-22
6.Rhode 14-21
7.Prinses Irene 14-21
8.Emplina 14-21
9.Baardwijk 14-21
10.EVVC 13-20
11.WSC 13-17
12.Erp 14-17
13.Schijndel 14-8
14.Nieuw Woensel 13-1

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant