Martijn van Loon is wel fit zondag (Foto Peter Kuijpers)
Martijn van Loon is wel fit zondag (Foto Peter Kuijpers)
update

Blauw Geel'38 gehavend, maar met sterk moraal naar Kerkrade

Voetbal 420 keer gelezen

VEGHEL -Trainer Niels van Casteren heeft vier centrale verdedigers in de selectie. Zondag uit bij Chevremont zijn er drie niet inzetbaar. Desley Schilders zijn enkel is dik en beurs, Erik van loon onderging een amandeloperatie en Mark van de Westerlaken kampt met hielspoor. Wie naast Martijn van Loon zal aanschuiven moet uit de hoge hoed van Van Casteren komen. Diverse modellen zijn denkbaar.

Door: Peter Kuijpers

Desley Schilders baalt en is optimistisch tegelijk. Zondag kreeg hij in het eindsignaal een onbesuisde charge van Ron Starmans van EHC vol op zijn enkel. Donderdagavond was zijn wandelgang naar de verzorgingsruimte nog behoorlijk gemankeerd, maar het gaat met de dag beter wist hij te melden. Erik van Loon hoopt na het weekend weer aan te sluiten bij de selectie. Met welke oplossing gaat van Casteren komen. Uit het tweede trainde Dave Schilders (broer van) mee en A-junior Jelle Sanders kwam uit JO 19-1 naar de donderdagtraining. Een oplossing kan zijn dat Ymanuel Hurkmans centraal doorschuift naast Martijn van Loon, maar dan is er op de rechtsback plaats weer een vacature omdat Coen van Zutven niet beschikbaar is. Mustafa Guler zou kunnen, maar ook aanvaller Emiel van der Sanden met zijn kopkracht zou een optie kunnen zijn. Feit is wel dat Joey Hellstern weer fit is al werkte hij donderdag nog apart met hersteltrainer Noimin Imankarijo. Van Casteren kennende zal zijn oplossing komen met zo weinig mogelijk verschuivingen. Het laatste bericht is dat naar verluidt eerste jaars A Jelle Sanders een basisplek zal hebben.  



Maurice Verbunt, trainer van Chevremont (Foto Peter Kuijpers)

Puntje
Chevremont een team dat eind vorig seizoen leefde in een bubbel. Glorieus kampioen en promotie naar de Hoofdklasse met als toetje de gewonnen bekerfinale van UDI'19 in Nistelrode. Tot nu toe presteert het elftal van trainer Maurice Verbunt middelmatig. Het team staat op een dertiende plek maar behaalde zondag een verdienstelijk puntje bij IFC. Verbunt overigens die na de zomer wordt opgevolgd door voormalig BVO trainer Jan van Dijk ooit nog trainer van Gemert. Blauw Geel'38, noblesse oblige, is zondag de te kloppen favoriet aan de Kaffebergsweg in Kerkrade. Wel is waar gehavend, maar met een goed moraal, gezien de resultaten van de laatste maanden van de koploper uit de Hoofdklasse B.

 Gesprek met Niels van Casteren na afloop van de donderdagtraining:


Beluister hier het fragment

Programma Hoofdklasse B:
DHC-IFC
RKAVV-O.S.S.'20
Gemert-DOSKO
Halsteren-Quick
Gestel-Vlissingen
EHC-RKSV Nuenen
Chevremont-Blauw Geel'38
DESO-Groene Ster

Stand Hoofdklasse B:
1.Blauw Geel'38/Jumbo 18-43
2.RKSV Nuenen 17-35
3.Quick 19-32
4.Vlissingen 19-32
5.Gemert 18-27
6.Gestel 18-25
7.DHC 18-24
8.IFC 19-24
9.Halsteren 17-23
10.DESO 18-23
11.O.S.S.'20 16-22
12.EH C18-22
13.Chevremon 18-19
14.DOSKO 19-17
15.RKAVV 18-15
16.Groene Ster 18-14

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant