Vijfde winst op rij voor handballers Olympia'89

Sport 113 keer gelezen

OSS | De handballers van Olympia'89 hebben voor de vijfde wedstrijd op rij gewonnen. Thuis tegen Fiqas Aalsmeer 3 werd het 32-28. De marge van 4 was er bij de rust ook al: 18-14. Door het resultaat blijven de Ossenaren tweede in de eerste divisie.

Olympia speelde voor de volle tribunes van de Mondriaanhal een goede wedstrijd. Geert van de Goor was in goede vorm. De routinier was de man on the match. Met name in de eerste helft speelde hij fenomenaal, met verschillende knappe treffers scherp in de hoek en toverballetjes naar de cirkel. Een andere opvallende speler in de eerste helft was Wout van Iperen, die met zijn snelheid een geducht wapen was tegen de oudere opponent. Zijn breaks leverden meerdere goals op, waardoor de rood-zwarten met een mooie voorsprong konden rusten: 18-14. In de tweede helft was Chiel van Iperen weer flink op dreef vanuit de tweede lijn. Daardoor werd in eerste instantie de marge alleen maar groter (22-16), maar de geslepen tegenstander kwam met zijn uitgekookte spel bijna helemaal terug: 28-27. In die fase forceerde Olympia echter 3 strafworpen die allen door Frank Loeffen benut werden. Kevin de Leeuw bepaalde de eindstand op 32-28.