Sam van de Kreeke
Sam van de Kreeke

Gemert kan nu ook niet thuis van Dosko winnen: 1-1

Voetbal 269 keer gelezen

GEMERT| Gemert grossiert dit jaar in het verzamelen van onnodige gelijkspelletjes en kleine nederlagen. Ook tegen laagvlieger Dosko kon er op eigen veld niet worden gewonnen: 1-1. Gemert won daardoor van de tien thuiswedstrijden er nog maar slechts vier. Tja, dan doe je niet mee om de bovenste plaatsen helaas.

En dat is jammer want telkens heb je het gevoel dat er meer inzit. Ook nu weer tegen de gasten uit Bergen op Zoom. Gemert-trainer Dennis Dekkers verraste door deze keer Vincent Buijssen op de bank te houden en zowel Jasper Lalisang, Yoeri Vissers als Joost Habraken samen in de basis te zetten. Hoe dan ook was de eerste helft zeker voor Gemert. Vooral Youri van Brussel was in de eerste helft constant gevaarlijk maar enkele grote kansen gingen er telkens net niet in. Dit kwam ook mede door het goede keepen van Dosko-doelman Nicky Lodiers.

Rebound
Op een gegeven moment was het echter toch raak. Wederom was het Van Brussel die leek te scoren maar ook nu ging de bal er niet in (tegen de paal) maar deze keer was spits Ron Jansen zo attent om de rebound binnen te tikken: 1-0. Een dik verdiende voorsprong op dat moment voor de Molenbroekers. Zo was er ook nog een prima volley van Van Brussel die Lodiers redde. Na de rust leek het eigenlijk of er niets aan de hand was voor Gemert maar als je de wedstrijd niet beslist kan het dus altijd nog fout gaan. Dat bleek ook in dit geval. Een kwartier voor tijd was het de talentvolle Sam van de Kreeke die na een prima actie 1-1 maakte door onder doelman Sven van Ommeren raak te prikken. De 21-jarige aanvaller komt uit de opleiding van NAC en is een meerwaarde voor dit Dosko dat de punten hard nodig heeft. Voor Gemert-trainer Dennis Dekkers was het wel een zure tegengoal: "Die jongen krijgt de bal ongeveer bij onze dug-out. Hij speelt Bram Jacobs uit omdat die moet uitstappen, we speelden met drie man achterin. Vervolgens kan hij zo doorlopen en met links in de verre hoek raak prikken. Er was geen rugdekking, dat mag niet gebeuren. Maar aan de andere kant hebben we ook voorin teveel kansen laten liggen. Het is 2-ledig. Wij krijgen acht kansen en scoren één keer, zij krijgen anderhalve kans en mikken er ook eentje in. Dat is voetbal." Op dat moment had Dekkers Yoeri Vissers al gewisseld voor Jori Vermeulen en later kwam ook Vincent Buijssen er nog in voor Jasper Lalisang. "Yoeri was niet gelukkig qua passing dus ik haalde hem eraf. Ik had gekozen voor Buijssen op de bank omdat hij ook niet echt in goede doen is. Normaal gesproken scoort Jasper Lalisang best vaak (heeft er al negen inliggen - wr) maar die was vandaag eveneens onzichtbaar. Dat kan gebeuren."

Kans
In de laatste fase moest Gemert dus opnieuw op zoek naar de gouden goal. Het zat er niet echt meer in maar toch kwam er een dot van een kans. Wederom was het Youri van Brussel die echter keeper Lodiers op zijn weg vond. De goalie uit Wouw redde met een prima reflex en liet Gemert wederom in teleurstelling achter. Het is half februari en de Molenbroekers wonnen dit jaar nog niet. Dekkers: "We hebben dit jaar, 2017, van de eerste vier wedstrijden er drie thuis afgewerkt. Dan hoop je op tien punten maar het werden er maar twee. Dat is teleurstellend."

GEMERT| Van Ommeren, Leijten, Jacobs, Van Berlo, Brouwers, Van Dijk, Habraken, Lalisang (70. Buijssen), Vissers (67. Jori Vermeulen), Van Brussel, Jansen.

Uitslagen Hoofdklasse B
Chevremont - Blauw Geel 3-5
EHC - Nuenen 1-0
Gemert - Dosko 1-1
Gestel - Vlissingen 3-2

Stand Hoofdklasse B
1.Blauw Geel'38/Jumbo 19-46
2.RKSV Nuenen 18-35
3.Quick19-32
4.Vlissingen 20-32
5.Gemert 19-30
6.Gestel 19-27
7.EHC 19-25
8.DHC 18-24
9.IFC 19-24
10.Halsteren 17-23
11.DESO 18-23
12.O.S.S.'20 16-22
13.Chevremont 19-19
14.DOSKO 20-18
15.RKAVV 18-15
16.Groene Ster 18-14

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant