Luuk Haas (6) en Ruud Verstegen duelleren (Foto Peter Kuijpers)
Luuk Haas (6) en Ruud Verstegen duelleren (Foto Peter Kuijpers)
+audio

Margriet mazzelt in Volkel, Ferhat Coskun opvallende basisspeler bij de Ossenaren

Voetbal 900 keer gelezen

VOLKEL – Eigenlijk verdiende de wedstrijd vanmiddag in de koude van de Eeuwsels geen winnaar. Daar had spits Joey Schuurmans lak aan. Hij kegelde in de allerlaatste minuut op aangeven van Ferhat Coskun de bal langs Volkel-doelman Tom Jacobs en schonk zijn team drie belangrijke punten.

Door Peter Kuijpers

Coskun speelde pakweg een maandje geleden nog bij de Eindhovense Hoofdklasser Gestel. Hoe Margriet en Coskun maar vooral de KNVB deze constructie mogelijk maakte is niet duidelijk, maar dat het via de officiële weg is gegaan mag duidelijk zijn. Margriet en de speler zijn dan ook niets te verwijten. Dat het door collega trainers en supporters als competitievervalsing wordt ervaren is voor hun rekening. Wel een opvallende move van de KNVB die bij bijzondere gevallen blijkbaar best bereid is om mee te werken. Hoe dan ook Coskun is ondanks dat hij niet zijn beste wedstrijd speelde best handig om in je selectie te hebben en liet bij tijden aardige dingen zien.


Ruud Boyon
Margriet begon sterk in Volkel. Het was wat frequenter en dwingender te vinden voor de neus van doelman Tom Jacobs van de thuisclub. Trainer Arian Meeuwsen moest al vroeg in de wedstrijd tot een wissel overgaan. Bas Bressers boorde zijn tand door de lip en moest elders voor behandeling. Kevin Korsten was zijn vervanger. Trainer Meeuwsen: "Bij de profs komt dan een arts die dat even fikst, maar in het amateurvoetbal, in dit geval bij ons, zie je dat niet." Juist in een fase dat het Osse offensief wat luwde sloeg de thuisclub toe. Uit een voorzet van Rens van Lanen kroop Ruud Boyon voor zijn man en kopte Volkel op voorsprong. Margriet dwong nog meer aan, maar Volkel wilde niet wijken en bovendien is Jacobs een solide doelman.



Ferhat Coskun gaat voorbij aan Teun Pennings (Foto's Peter Kuijpers)

Joey Schuurmans
Na rust luwde de kleine overmacht van Margriet wat weg en leek Volkel voor de 2-0 te gaan. Die kans kreeg de opgekomen Teun Pennings die Coskun even losliet en oog in oog kwam met Dennis van Ballegooy. In plaats van zelf te schieten gaf hij voor en dat liep op niets uit. Trainer Tom van Dalen: "Teun is dat niet gewend om zulke kansen te krijgen. Dus ik kan het wel begrijpen hoe jammer ook." Margriet werd dwingender en de ingevallen Rob Ooms werd belangrijk. Uit een situatie in de zestien kreeg hij de bal aangespeeld om hem dan vervolgens snoeihard langs Jacobs te pegelen: 1-1. Volkel kromde de ruggen, maar het resultaat bleef uit. Eerst nog kogelde Rick van Rodijnen de bal via de handen van Jacobs tot corner die niets opleverde. De laatste minuut brak aan. Coskun ontdeed zich behendig van Pennings en gaf voor. De afgeslagen bal kwam bij Schuurmans die je deze presentjes niet moet geven. Zonder te aarzelen zette hij zijn team op voorsprong. Scheidsrechter Stan van Laarhoven uit Aarle-Rixtel liet nog aftrappen, maar floot toen af. Heel erg zuur voor de thuisclub en haar getrouwen waar in de Margriet-kleedkamer de soundblaster tot het stuitje openging.



Aanvoerder Joey Schuurmans van Margriet gaat op Tom Jacobs af, maar zal niet scoren

Peter Kuijpers in gesprek met Arian Meeuwsen en Tom van Dalen, respectievelijk trainer van Margriet en Volkel:


Beluister hier het fragment


Beluister hier het fragment

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant