De politie deed onderzoek bij de woning ( foto's : Maickel Keijzers / Hendriks Multimedia )
De politie deed onderzoek bij de woning ( foto's : Maickel Keijzers / Hendriks Multimedia )

Overvallers zes jaar de cel in na overval op 88-jarige Ossenaar

112 846 keer gelezen

'S-HERTOGENBOSCH | Twee mannen van 29 en 31 jaar zijn door de rechtbank in 's-Hertogenbosch veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar. Ze zijn schuldig geacht aan een woningoverval op 11 mei 2016 in de Heischeutstraat in Oss waarbij ze geweld gebruikt tegen een 88-jarige man.

De overvallers drongen op klaarlichte dag de woning van de hoogbejaarde man binnen. De jongste verdachte sloeg het slachtoffer in zijn gezicht en dwong hem naar zijn slaapkamer op de bovenverdieping te gaan. De 31-jarige man drukte een (nep)vuurwapen in de rug van de man. Hij moest op bed gaan zitten en kreeg een deken over zijn hoofd. Zijn polsen en benen werden vastgebonden. De jongste verdachte ging op zoek naar waardevolle spullen en ze vertrokken uiteindelijk met zo'n 1.300 euro contant geld en twee gouden kettingen van de overleden vrouw van de Ossenaar.

Proeftijd
De verdachten hebben volgens de rechtbank het slachtoffer op brutale wijze en met gebruik van geweld overvallen en van zijn vrijheid beroofd. De 31-jarige verdachte zat in de proeftijd van een eerdere veroordeling. Daarom moet hij een eerder opgelegde voorwaardelijke celstraf van drie maanden alsnog uitzitten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant