Afbeelding

'Woning en De Schutskooi mochten niet worden gesloten'

112 1.063 keer gelezen

'S-HERTOGENBOSCH | De exploitatievergunning van Café De Schutskooi in Oss is ten onrechte door de burgemeester van de gemeente Oss ingetrokken. Ook had ze een woning aan de Driek van Erpstraat in Oss niet voor twaalf maanden mogen sluiten, zo meldde de rechter vandaag.

In december 2015 vond de politie op een perceel in een woning van de man 125 gram hennepresten. In een garage bij de woning werden vijf hennepplanten aangetroffen en lampen en een ventilatiesysteem om de planten te kweken. In een garagebox die hij verhuurde werd een grote hoeveelheid harddrugs, grondstoffen voor het maken van harddrugs, een tabletteermachine, een volledig ingerichte hennepkwekerij en een ontmantelde hennepkwekerij aangetroffen. Ook vond de politie patronen en een patroonhouder voor een vuurwapen, een gestolen auto en vermoedelijk van diefstal afkomstige fietsen. De woning en de garageboxen op het perceel werden vervolgens door de burgemeester voor een jaar gesloten. Ook besloot ze om de exploitatievergunning voor het café in te te trekken. De burgemeester vond dat de omgeving gevaar liep en dat het woon- en leefklimaat in de directe omgeving en de openbare orde ernstig nadelig werden beïnvloed. In de bezwaarprocedure die de bewoner aanspande, gaf hij aan dat de sluit van de woning en de intrekking van de exploitatievergunning onrechtmatig zijn. De hennep was volgens hem voor eigen gebruik omdat zijn vrouw chronische reumaklachten heeft en er was ook onvoldoende rekening gehouden met zijn belangen en die van zijn gezin bij het behoud van de woning. De man vindt ook dat de burgemeester niet goed heeft gemotiveerd dat het café de directe omgeving in gevaar heeft gebracht.

Oordeel
De burgemeester heeft de sluiting van de woning niet goed gemotiveerd, zo gaf de rechtbank aan. Vanwege de handelshoeveelheid harddrugs in een garagebox mocht de box worden gesloten, maar de burgemeester moet van de rechtbank wel aan de man uitleggen waarom zij daarin ook aanleiding heeft gezien de woning te sluiten. Ook is de intrekking van de exploitatievergunning niet goed gemotiveerd. De burgemeester moet van de rechter binnen zes weken een nieuw besluit nemen met inachtneming van deze uitspraak.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant