Luuk Haas (6) en Ruud Verstegen duelleren. (foto: Peter Kuijpers)
Luuk Haas (6) en Ruud Verstegen duelleren. (foto: Peter Kuijpers)

3D: Pakt Volkel de draad weer op in Nuland, Handel wil het Margriet moeilijk maken

Sport 460 keer gelezen

Volkel reist af naar Nuland waar Nulandia de tegenstanders is. Hoe heeft de ploeg de tik verwerkt van het verlies tegen Margriet in het ultieme gedeelte van de wedstrijd zondag. Rob van der Ven, trainer van DAW, was ongetwijfeld toeschouwer in Handel waar zijn komende tegenstander Avanti'31 zondag verloor. Nooit Gedacht treft Sint Michielsgestel thuis dat in acht dagen tijd zes punten liet bijschrijven. Op naar zondag, we kunnen niet wachten.

Door: Peter Kuijpers

De nederlaag van Volkel was zondag bijzonder zuur. Twee sfeertjes die na afloop 180 graden tegenover elkaar stonden. Winnen in de laatste seconden is het ultieme van geluk, maar hoe zuur is dan het verlies eveneens in de dying seconds van de wedstrijd. Het overkwam Volkel dat zondag naar Nuland afreist. Nulandia verloor zondag met 2-1 van Sint Michielsgestel.

Trainer Koen Wissing van Nulandia blikt kort terug en vooruit: "De afgelopen wedstrijden hebben we veel karakter getoond, dit is nodig in deze fase. Dit was afgelopen zondag onvoldoende aanwezig en dan, zoals we vooraf wisten, kom je tegen een degelijke ploeg als Sint Michielsgestel tekort. Hoe zwaar het seizoen tot op heden ook is, wij zullen het nooit opgeven dat past niet bij de groep en zeker ook niet bij mij. Afgelopen zondag maakten we te veel 'stomme keuzes' waardoor we geen moment grip op de wedstrijd hebben gehad. Dit zal zondag tegen Volkel zeker anders moeten. In de uitwedstrijd hebben we tegen Volkel een prima wedstrijd gespeeld, ik denk dan ook dat het een ploeg is die ons wel ligt. Op dit moment hebben we er geen boodschap aan, we zullen tegen iedereen tot op het bot gemotiveerd moeten zijn het moet nu echt op een andere manier gaan gebeuren. Stef van de Hurk is er zondag weer bij. Hij is het hele seizoen een vaste en stabiele factor in de verdediging geweest. Zondag miste hij zijn eerste minuten. Willem van Santvoort zit een schorsing uit en moeten we dus missen."



Martijn Kuijpers, kracht in de Osse defensie (Foto Peter Kuijpers 'What's in a name?)

Margriet – Handel
"We zullen het Margriet eens moeilijk gaan maken. Ik ga daar zeker nog een plannetje voor bedenken", sprak trainer Henry van Wanrooy wellicht nog in de euforie van de winst op Avanti'31 zondag. Maar zeker wel aan te nemen. Van Wanrooy is een denker, analist, en oog voor details. Je mag hem midden in de nacht bellen, als het maar over voetbal gaat om maar eens wat opsmuk te geven aan dit verhaal. Feit is wel dat hij het voorheen grijze Handel aardig op de kaart heeft gezet tijdens zijn verblijf dit pittoreske bedevaartdorp. Arian Meeuwsen, trainer van Margriet, zal van dit verhaal niet zenuwachtig worden, maar dat hij Handel uiterst serieus gaat nemen is klip en klaar. Margriet liet zondag zien een stabiele ploeg te zijn. Met de komst van Ferhat Coskun naast Joey Schuurmans en Rick van Rodijnen of Bas Bressers beschikt Meeuwsen over een van de betere voorhoedes van 3D. Venhorst heeft dat zeker ook, maar die zitten nu wat in de bekende lappenmand. Een mooi duel zondag op de prachtige Amstelhoef aan de boorden van Oss.

Venhorst – DSC
Hoogste tijd voor een driepunter zal trainer Willem van der Burgt van Venhorst denken en hij niet alleen. Binnen een paar wedstrijden verdween de koppositie uit het zicht. Van der Burgt: "Inderdaad jammer dat we binnen enkele wedstrijden de aansluiting met de koplopers kwijtraken. We hadden dit graag anders gezien maar het is wel verklaarbaar. We weten dat de smalle selectie onze zwakke plek is en dat het moeilijk is om meerdere blessures op te vangen maar de afgelopen jaren hebben we er nooit zoveel tegelijkertijd gehad binnen het basiselftal. Het heeft ook geen zin om zaken te overhaasten en als de wedstrijd van zondag nog te vroeg is voor sommige spelers dan richten we ons op de wedstrijden na de carnaval. We zullen per speler een afweging maken en kijken wie er beschikbaar zijn om tegen DSC een goed resultaat te halen. Als er wat minder kwaliteit voorhanden is zullen we dat moeten compenseren met een tomeloze inzet en teamspirit."



Ronny Everaerts, trainer van Avanti'31 (Foto Peter Kuijpers)

Avanti'31 – DAW
Avanti'31 maakt zondag niet alleen in de optiek van trainer Ronny Everaerts een slechte indruk. De spelers zelf wisten als geen ander dat het vertoonde spel en inzet beneden de maat was in Handel. Everaerts: "Zondag staat de eerste thuiswedstrijd op Sportpark De Molenheide van de tweede seizoenshelft op het programma. De uitwedstrijd in Schaijk eindigde met een ondertal voor ons en een 2-0 nederlaag. Dit willen we met de terechte nederlaag van afgelopen zondag uit bij Handel graag weg poetsen met een goed resultaat. Ik verwacht een spannende wedstrijd waarin DAW de aansluiting naar boven wil pakken en Avanti'31 weg wil komen van de onderste groep. Hopelijk kunnen de supporters van Avanti'31 aan het eind van de wedstrijd het hardste juichen." Veel strijd en passie in Schijndel zoals we gewend zijn op het meestal zware veld.



Dennis Kroes, trainer van Berghem Sport (Foto Ad Megens)

Berghem Sport – FC Uden
Het team van trainer Dennis Kroes speelde zondag niet wegens een afgelasting. FC Uden deed dat wel en verloor met 1-5 van Boekel Sport. Kroes: "Het was jammer dat zondag niet gevoetbald kon worden omdat we momenteel in een mooie serie zitten en die willen we graag zolang mogelijk vast houden. Toch mijn zondagmiddag nuttig besteed door een helft bij FC Uden en een helft bij Volkel te gaan kijken. Zondag komt FC Uden dus naar Berghem en die zitten in een hel andere situatie. Belangrijk voor ons om te waken voor onderschatting, dat zal ook het belangrijkste zijn wat we deze week met de groep te bespreken hebben. Bram Kappen is zondag geschorst dat weten we, maar we zijn natuurlijk wel in beroep gegaan tegen de zes wedstrijden in totaal. Het is al vaker benoemd, de blessure van Thomas is erg, maar zes wedstrijden vind ik wel erg overdreven en ben dan ook erg benieuwd wat de scheidsrechter in zijn rapport heeft gezet. In de kleedkamer verontschuldigde hij zich bijna over het geven van de rode kaart. Winst op FC Uden wordt door iedereen verwacht, maar we zullen gewoon keihard moeten werken voor drie punten en zorgen dat ons voetballend vermogen de winst brengt."

Rode kaart
Een beenbreuk is natuurlijk nooit aan het aantal schorsingen te koppelen. In het geval Kappen/Bijveld bleek het om een duel te gaan wat beiden en hun respectievelijke trainers toegaven. Dan lijkt de rode kaart inderdaad erg impulsief gegeven en wellicht door emoties overmand. De KNVB zou er goed aan doen de regels nog eens te heroverwegen. Wat het verschil is met trappen of natrappen in het amateurvoetbal en bij de profs is niet uit te leggen.

Boekel Sport – Den Dungen
Met een stevige zege op FC Uden lieten de Boekelaren weer positief van zich horen. Ruud Vermeer trainer van Boekel Sport: "Prima wedstrijd afgelopen zondag. Een goede teamprestatie waar duidelijk zichtbaar was dat je speelt om te winnen. Verder heel blij met het aantal kansen wat we gecreëerd hebben en het aantal doelpunten wat we hebben gemaakt. We zijn met z'n allen hard aan het werk om meer rendement te halen uit het aantal kansen die we creëren. Dit blijft voor ons als team het doel voor de komende wedstrijd en periode. Van wedstrijd tot wedstrijd bekijken en je stinkende best doen om de wedstrijd te winnen. Ook komende zondag is dat het belangrijkste met als tegenstander Den Dungen die aardig uit het dal aan het klimmen zijn. Als we met dezelfde passie spelen als de laatste weken heb ik er veel vertrouwen in. Daar kan ik echt van genieten."

Nooit Gedacht – Sint Michielsgestel
Het elftal van trainer Wolf Wannet leverde zondag in Kerkdriel een bijzondere prestatie. Na een 2-0 achterstand gingen de Geffense schouders eronder en werd het alsnog een 2-3 winst voor Nooit Gedacht. Wannet: "Zondag hebben we ons inderdaad uitstekend hersteld van een slechte fase voor rust. Liever heb ik dat we ons niet hoeven herstellen, maar als het dan toch moet en het gaat zoals het nu is gegaan, dan is dat wel goed voor het vertrouwen. Zondag weer een lastige tegenstander op het programma. In de uitwedstrijd bleek Sint Michielsgestel over een taaie ploeg met een uitstekende keeper te beschikken waar we onze tanden op stuk beten (0-0, red.). Helaas zijn we niet ongeschonden uit de strijd gekomen zondag. Paul Beekmans en Frank van Herpen zijn vanwege opgelopen gele kaarten geschorst en het verhaal van Thomas Bijveld is bekend. In principe is de selectie breed genoeg om dit op te vangen, maar ik had ze er liever bij gehad natuurlijk. Maar hun afwezigheid mag geen excuus zijn voor een mindere prestatie. Als we naar boven willen blijven kijken zullen we Sint Michielsgestel moeten verslaan en daar zullen we dan ook vol voor gaan." Drie kanjers die zondag aan de kant blijven is een behoorlijke aderlating voor de Geffenaren. Om 14.30 uur fluit scheidsrechter Reddy uit Helmond voor het begin op De Biescamp.

Programma derde klasse D:
Nooit Gedacht-Sint Michielsgestel
Boekel Sport-Den Dungen
Nulandia-Volkel
Berghem Sport-FC Uden
Avanti'31-DAW
Margriet-Handel
Venhorst-DSC

Stand derde klasse D:
1.Margriet 16-33
2.Nooit Gedacht 16-29
3.Berghem Sport 15-28
4.Volkel16-28
5.Boekel Sport 16-27
6.Venhorst 16-26
7.Sint Michielsgestel 16-25
8.DAW 14-24
9.Handel 16-20
10.Avanti'31 15-17
11.Den Dungen 15-15
12.DSC 16-15
13.Nulandia 15-12
14.FC Uden 16-8

Everaerts wil Handel doen vergeten met goede pot tegen DAW (Foto Peter Kuijpers)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant