Brian Voet.
Brian Voet.

Brian Voet: 'Ik wil een eigen geluid creëren'

Algemeen 873 keer gelezen

OSS | Brian Voet bracht afgelopen zondag zijn eerste single 'Alles' uit. Maar wie is deze 23-jarige Ossenaar nou eigenlijk en wat zijn zijn plannen?

door Leon Voskamp

Bij een cd-presentatie van Randy zong Brian in 2010 het liedje 'Kleine Jongen' van André Hazes. Hij maakte indruk, maar daarna was het stil rondom hem. "Ik heb veel geoefend en was ook nog niet klaar voor optredens. In 2016 vond ik het tijd voor een nieuwe stap en ben ik er voor gegaan. Mijn eerste optreden was bij voetbalvereniging DESO en daar was de 'Lap' (eigenaar van 't Berghje) de geluidsman. Het klikte met hem en vervolgens heb ik vaak gezongen in zijn café. Hij is mijn vaste geluidsman geworden en samen zijn we al naar veel plekken in Nederland gereden." Daar waar hij in het begin zenuwachtig was voor een optreden, is er nu alleen nog sprake van gezonde nervositeit. "Op het podium heb ik daar gelukkig geen last meer van en doe ik wat ik leuk vind om te doen. Ik ben bescheiden en zie verbeterpunten. Ieder optreden wil ik weer wat groeien."

Tekstschrijver
Voor zijn debuutsingle heeft Brian de tekst zelf geschreven. "Het begon met het zoeken naar een leuke melodie. Voor mijn single heb ik een deel van een oud nummer in een nieuw jasje gestoken. Vervolgens ben ik een tekst gaan bedenken. Ik wilde over de liefde schrijven, dat is het belangrijkste onderwerp in de Nederlandstalige muziek. Soms ging het schrijven vloeiend, soms kwamen de zinnen niet. Toen ik de tekst af had, heb ik hem laten horen aan producer Roel Jongenelen. Hij was verrast en eigenlijk zijn er maar een paar kleine dingen aangepast."

'Vlotte binnenkomer'
'Alles' beschrijft hij als een 'lekker uptempo nummer voor een jong publiek'. Momenteel wordt het onder andere door stadsgenoot Casper Janssen gepromoot bij radiostations. "Ik wilde een vlotte binnenkomer en dat is gelukt. Zowel jongeren als volwassenen zijn erg enthousiast heb ik nu al gemerkt. De clip op YouTube (opgenomen in Veghel, red.) is ook al duizenden keren bekeken. Binnenkort ga ik de studio in voor een nieuw nummer dat we aan het begin van de zomer willen uitbrengen. Stel dat 'Alles' het erg goed doet, dan gaan we op die lijn verder. Op deze manier creëer ik een eigen geluid. Maar mijn doel is om ook ooit een rustig nummer uit te brengen." Voor een duet met zijn broer is het volgens Brian nog te vroeg. "We doen allebei ons eigen ding en hebben er lol in. Maar we sluiten in de toekomst niets uit."

Theater
René Froger is zijn grote voorbeeld. "Als hij ergens een optreden geeft, probeer ik erbij te zijn. Ik hou van zijn muziek en zijn manier van entertainen. Waar ik zelf van droom? Ik kan wel Ahoy of de Amsterdam ArenA zeggen, maar dat is wel een heel erg grote stap. In het theater staan, dat lijkt me geweldig."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant