Wouter van den Boogaard.
Wouter van den Boogaard.

Wouter van den Boogaard: 'Ik val van de ene in de andere verbazing'

Algemeen 1.606 keer gelezen

OSS | Ossenaar Wouter van den Boogaard is één van de tien genomineerden voor een Buma Award in de categorie Filmmuziek. Tijdens de Buma Awards krijgt onder andere de succesvolste componist van 2016 deze belangrijke prijs. 

door Leon Voskamp

Van den Boogaard heeft met RTV tunes een eigen bedrijf en componeert muziek en jingles voor onder andere films. Oktober vorig jaar meldde hij een bekende van hem, Hans van Hemert, aan voor een Buma Award. "Ik bedacht me toen dat ik ook mijn werk kon aanmelden en dat heb ik gedaan. De website liep echter vast, dus ik dacht dat het niet was gelukt. Ik was het na een tijdje ook helemaal vergeten en heb er niet meer bij stilgestaan."

'Bijzonder'
Hij vervolgt: "Totdat ik een mailtje kreeg dat er twee stemrondes waren geweest en dat ik op de shortlist stond met negen andere genomineerden. Op dat moment zat ik op Skype met een vriend, maar toen ik de mail las, heb ik zijn hele verhaal niet meer gevolgd. Ik dacht echt: 'Hoe kan dat nou!'. Er staan negen grote namen van bekende bedrijven op de lijst en daar staat dan de naam Wouter van den Boogaard tussen. Heel erg bijzonder."

Het Jonge Sprookje
Hij werd genomineerd voor zijn werk voor de film 'Het Jonge Sprookje'. "Een afstudeerproject met een film van zo'n twintig minuten. In eerste instantie was het nog maar de vraag of ik hier de muziek voor mocht maken, maar uiteindelijk was dat het geval. Een ontzettend mooi project met een leuke crew."

Verbazing
Hij was een maand bezig met het project en maakte tien liedjes. "Uiteindelijk zijn er vier uitgekozen. Het was al vet dat ik mee mocht werken, maar toen vorig jaar de film tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht een Filmfonds Wildcards 2016 won, werd het nog vetter. En nu deze nominatie, ik val van de ene in de andere verbazing."

'Unieke muziek'
Tijdens het Buma Awards Gala op 6 maart worden de winnaars van de diverse categorieën bekendgemaakt. "We zitten straks strak in het pak in de zaal en ik vind het al heel mooi dat ik er bij mag zijn. Ik had dit totaal niet verwacht. De kans dat ik daadwerkelijk ga winnen, is nihil. De andere kandidaten hebben allemaal jarenlange ervaring. Als er al een kans is dat ik ga winnen, dan is dat omdat mijn muziek uniek is. Ik maak hippe, vlotte elektronische muziek en dat is iets anders dan de 'Hollywood-stijl' van veel andere componisten."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant