Bassou Boulghalgh. (Foto: Mark Pouwels)
Bassou Boulghalgh. (Foto: Mark Pouwels)

Bassou Boulghalgh: 'O.S.S.'20 staat te laag op de ranglijst'

Voetbal 886 keer gelezen

OSS | Bassou Boulghalgh maakte vorige week zondag zijn debuut in een competitiewedstrijd voor O.S.S.'20. De 21-jarige middenvelder trainde sinds begin van dit jaar mee bij de Osse Hoofdklasser en de KNVB regelde net voor de wedstrijd tegen Quick (1-0 overwinning, red.) de overschrijving. De oud-speler van FC Den Bosch hoopt in Oss op een blessurevrij half jaar waarin hij zijn stempel kan drukken. "In de toekomst een terugkeer in het profvoetbal? Ik zie geen reden om op te geven en streef het hoogst haalbare na."

door Leon Voskamp

Boulghalgh doorliep de jeugdopleiding van FC Den Bosch en maakte in 2013 zijn debuut. Sinds mei van vorig jaar herstelde hij van een zware blessure en zijn contract bij de Jupiler League-club werd niet verlengd. "Vanaf het einde van het seizoen 2014/2015 had ik last van een pijnlijke blessure waardoor ik moeite had met rennen en schieten. Specialisten hebben niet kunnen ontdekken wat er precies was. Intussen trainde ik wel mee bij FC Den Bosch maar door de aanhoudende pijn verloor ik het plezier in het voetbal."

O.S.S.'20
In de voorbereiding op het nieuwe seizoen ging hij met FC Oss-speler Dean van der Sluys ("een goede vriend van me") kijken naar een wedstrijd van O.S.S.'20. Daar werd het eerste contact gelegd met het bestuur en de inwoner van Sint-Oedenrode gaf aan dat hij de club zou bellen als hij blessurevrij was. "Toen ik in december geen pijn meer had, heb ik met meerdere clubs gesproken, waaronder O.S.S.'20. Het gevoel bij deze club was goed en ik wilde hier graag komen voetballen. Ik merk wel, omdat ik een half jaar bijna niks heb kunnen doen, dat ik in het begin moeite had om conditioneel aan te haken. Ik heb altijd dagelijks getraind en in Oss trainen we twee keer. Naast de clubtraining, train ik nu ook voor mezelf want ik wil weer compleet fit worden. Daarnaast heb ik plannen om een trainerscursus te gaan volgen."

Periodetitel
Met O.S.S.'20 is afgesproken dat hij in ieder geval tot het einde van het seizoen op De Rusheuvel blijft voetballen. "Het bevalt me hier goed, alles is goed geregeld en er staat een leuk team. Met de kwaliteiten die we hebben, staan we te laag en ik weet zeker dat we gaan stijgen op de ranglijst. Het pakken van de tweede periode is ons doel en in de play-offs kan het alle kanten op. Waar ik volgend seizoen speel? We zien het wel. Voetbal is alles voor mij en ik wil zo hoog mogelijk voetballen. Maar het belangrijkst nu is dat ik 100 procent fit ben en blijf."

Programma Hoofdklasse B:
O.S.S.'20 - Gemert
Quick - DESO
Vlissingen - EHC
Nuenen - Chevremont
DOSKO - Gestel
Groene Ster - RKAVV
IFC - Halsteren
Blauw Geel'38 - DHC

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant