Trainer Theo van Lieshout koestert mooie herinneringen aan Heeswijk (Foto Peter Kuijpers)
Trainer Theo van Lieshout koestert mooie herinneringen aan Heeswijk (Foto Peter Kuijpers)

2F: Zware kluif voor Erp zondag in Helvoirt, Van Lieshout: 'Vier mooie jaren gehad bij Heeswijk'

Voetbal 328 keer gelezen

De topper in 2H is de nummer één Oirschot Vooruit dat op bezoek gaat bij de nummer twee Best Vooruit. Dat EVVC gaat winnen van Nieuw Woensel lijkt logisch de enige vraag is met hoeveel. Prinses Irene speelt zondag uit bij het wispelturige WSC en Schijndel gaat, hoe dapper ook, zondag voor een puntje of meer naar BVV. Erp wil niet opnieuw verliezen, maar de tegenstander is Helvoirt!

Door: Peter Kuijpers

Erp speelt zondag uit naar Helvoirt waar het afgelopen competitie met 4-1 verloor. Geen beste herinneringen aan dat duel waar Erp tot ongenoegen ook nog eens de shirts van Helvoirt aan moest trekken. Olger Smits en Koen van Deurzen kregen rood wat de herinnering alleen maar zuurder maakt. Maar zeker een prikkel om komend weekend extra scherp te zijn. Helvoirt de ploeg die elk jaar wel meedingt voor de prijzen. Dit seizoen zijn de prestaties wat bedeesder. Oirschot Vooruit verrast hier de natie als nieuwkomer behoorlijk door fier de kop te nemen in 2F. Rising Star Best Vooruit staat knap tweede op drie punten van de Kempenaren. De competitie in 2F komt sowieso slecht op gang. De meeste teams in 2F spelen zondag pas hun tweede wedstrijd dit jaar. Erp begon 2017 slecht met het verlies uit bij Best Vooruit. Een wedstrijd waar trainer André Cornelissen zijn team vooral in de tweede helft totaal niet herkende. Helvoirt begon het jaar matig door met 3-1 te verliezen bij WSC. Dus ook daar zal winst op Erp de absolute target zijn. Zondag een loodzwaar duel bij Helvoirt waar de competitiestand voor beiden dringend om punten vraagt.



Foto uit het duel van afgelopen seizoen tussen Erp en Helvoirt (Foto Peter Kuijpers)

Rhode – Heeswijk
Theo van Lieshout baalt dat er zondag niet gevoetbald kon worden: "Inderdaad helaas afgelopen zondag niet kunnen voetballen, dus nu maar weer focussen op de wedstrijd tegen Heeswijk van komende zondag. Voor mij persoonlijk altijd toch wel een speciale wedstrijd aangezien ik daar als trainer vier schitterende jaren heb mogen beleven en nog altijd een goed contact heb met diverse mensen binnen de club. Heeswijk haalde zondag na een wat mindere periode weer drie punten en lijkt de weg naar boven weer te hebben ingezet. Ik verwacht daarom een wedstrijd waar de onderlinge verschillen zeer klein zullen zijn, dus zal bij ons alles moeten kloppen om er een positief resultaat uit te halen." Hoe manifesteert Heeswijk zich? Was de winst op BVV de ommekeer? Het antwoord ligt op De Neul waar scheidsrechter Hoeks om 14.30 uur zal fluiten voor het begin.

EVVC – Nieuw Woensel
Elk jaar zijn er wel van die clubs bij die totaal niet presteren. Dit jaar zijn dat Nieuw Woensel en Schijndel waar het degradatiespook wenkend op de loer ligt. Een club degradeert nooit met nul punten (in dit geval één) wordt vaak gezegd. Dat Nieuw Woensel zal degraderen staat wel vast en De Vinkelse getrouwen konden dit seizoen nog niet juichen. Het enige duel tot nu toe werd met 2-0 verloren bij Emplina. EVVC mag dan zondag ook geen fouten maken en gewoon drie punten bijschrijven. Niet meer en niet minder, dat laatste zeker.



EVVC op het zware veld van Prinses Irene een paar weken geleden (Foto Peter Kuijpers)

BVV – Schijndel
BVV kwam zondag wél aan voetballen toe, maar verloor bij Heeswijk. Schijndel weet wat het te doen staat en dat is winnen. Dat zal niet meevallen in De Vliert bij de voormalig meest vooraanstaande club uit Den Bosch. Nog maar slechts drie seniorenteams en géén tweede team zijn verontrustend. Ook de jeugd is mager bij de Bossche club die niet echt gesitueerd is in een groeiwijk. Het eerste team is nog wel van goed kaliber gesteund door sympathisanten met rood-zwart bloed door de aderen. Voor Schijndel een behoorlijke opgave, maar je weet het maar nooit. Thuis werd het een 1-1 gelijkspel. Trainer Hans Lathouwers herinnert zich de wedstrijd nog wel degelijk: "BVV was één van de weinige wedstrijden waar een hoop dingen klopte. Er zat in ieder geval een hoop beleving in. Als we dat wederom op de mat kunnen brengen dan weet ik zeker dat we voor een stunt kunnen zorgen. Het is verder rustig. Ik geloof dat in Schijndel binnen twee weken de nieuwe trainer bekend gemaakt wordt."

WSC – Prinses Irene
Na de afgelastingen van zondag mogen deze twee ploegen de veters weer eens strikken. Onder de rook van het RKC stadion wordt er om half drie afgetrapt op Sportpark Eikendonk. WSC heeft een paar leuke overwinningen staan op het eigen kunstgrasveld onder anderen begin deze maand de 3-1 zege op Helvoirt. William van der Steen, trainer van Prinses Irene, relativeert: "Komende zondag uit naar WSC op kunstgras. WSC heeft behoorlijk wat kwaliteit en staat wat te laag op de ranglijst denk ik. Voor ons zaak om voor de carnaval nog een resultaat te pakken. Wibe van Rooij is geschorst en verder verwacht ik dat we vrij compleet kunnen aantreden." Om half drie fluit scheidsrechter  Haico Michielsen uit Breda voor het begin.  

Programma tweede klasse F:
Emplina-Baardwijk
Best Vooruit-Oirschot Vooruit
Rhode-Heeswijk
EVVC-Nieuwe Woensel
Helvoirt-Erp
BVV-Schijndel
WSC-Prinses Irene

Stand tweede klasse F:
1.Oirschot Vooruit 13-29
2.Best Vooruit 14-26
3.Heeswijk 15-25
4.Helvoirt 1423
5.BVV 1322
6.Rhode 14-21
7.Prinses Irene 14-21
8.Emplina 14-21
9.Baardwijk 14-21
10.EVVC 13-20
11.WSC 13-17
12.Erp 14-17
13.Schijndel 14-8
14.Nieuw Woensel 13-1

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant