Niels van Casteren succesvol met Blauw Geel'38 (foto Peter Kuijpers)
Niels van Casteren succesvol met Blauw Geel'38 (foto Peter Kuijpers)
+video

Gedegen middenmoter DHC stevige outsider voor Blauw Geel'38

Voetbal 317 keer gelezen

VEGHEL – Blauw Geel'38 keek in het duel met Chevremont met de rust tegen2-1 achterstand aan. Plots werden alle superlatieven die het team van Niels van Casteren kreeg toegeworpen de laatste maanden even aan de kant geschoven. De gezichten gingen op strak en het was stil in de kleedkamer. Een paar omzettingen en wat tactische aanwijzingen waren alsnog voldoende voor een ruime zege. Zondag komt het ervaren DHC naar Veghel, met de wake up call van Chevremont in de achterzak moet dat goed komen.

Door: Peter Kuijpers

Blauw Geel'38 won uit met 3-5 bij Chevremont. Ergens lazen we in een verslag het grijze cliché 'een korfbaluitslag', maar die scribent willen we toch even uit zijn droom helpen. Sinds de invoering van de schotklok zijn dit geen korfbaluitslagen meer en lopen de scores tegenwoordig regelmatig op richting de twintig. Zondag kom DHC naar Veghel waar uit met moeite één puntje mee de bus in kon. Stefano Verburg was op 25 september 2016 de maker van de enige Veghelse treffer. DHC is een degelijke middenmoter die recentelijk nog met 2-3 bij Gemert wonnen.  De ervaring van het team komt met voormalig prof van Romano Denneboom (35) die onder anderen speelde voor Heerenveen, FC Twente en Arminia Bieleveld als kleine greep uit zijn rijke profverleden. Trainer is Rob de Lange met als assistent Rickey van den Berg ook al met een aanzienlijk verleden uit het betaalde voetbal.



Stefano Verburg (L) in duel met Maikel van Kesteren van Groene Ster (Foto Peter Kuijpers)

Partijvorm
Het debuut van de zeventienjarige Jelle Sanders was vorige week opvallend, leuk en fris. Deze week sloot Erik van Loon weer aan die herstelde na een amandeloperatie Mark van de Westerlaken. Desley Schilders zal vermoedelijk pas na de carnaval weer inzetbaar zijn waar Joey Hellstern dinsdag nog een hersteltraining deed bij verzorger Noimin Imankarijo, maar donderdag volledig met de groep meetrainde. Jelle Sanders en Stan Kuijpers van JO 19-1 trainden samen met de selectie mee. Aan de partijvorm te zien begint Van Casteren zondag met de opstelling van Chevremont na rust, dus met Stefano Verburg op de rechtsbackpositie waardoor Ymanuel Hurkmans doorschuift naar centraal.

Mees Minneboo
Goed bericht voor de stabiliteit van de selectie is dat de BG-Top met veertien spelers overeen kwam ook volgend seizoen voor de Veghelse Hoofdklasser uit te komen. Van Erik van Loon, Mark van de Westerlaken, Trésor Shema, Stefano Verburg, Rolf van den Boogaart en Mustafa Guler is nog geen toezegging of wordt nog met gesproken. Voor komend seizoen komt, zoals eerder vermeld, Sjaak Egmond van RKSV Nuenen over, broer van Sander Egmond. Tot slot lazen we op de Blauw Geel'38 site dat pupil van de week Mees Minneboo is van JO 9-17. Als dat niet de zoon is van oud Blauw Geel'38 verdediger Jeroen  Minneboo slaat deze redactie de plank wel heel erg mis.

Programma Hoofdklasse B: 
Quick-DESO
Vlissingen-EHC
IFC-Halsteren
Blauw Geel'38-DHC
DOSKO-Gestel
RKSV Nuenen-Chevremont
O.S.S.'20-Gemert
Groene Ster-RKAVV

Stand Hoofdklasse B:
1.Blauw Geel'38/Jumbo 19-46
2.RKSV Nuenen 18-35
3.Quick19-32
4.Vlissingen 20-32
5.Gemert 19-30
6.Gestel 19-27
7.EHC 19-25
8.DHC 18-24
9.IFC 19-24
10.Halsteren 17-23
11.DESO 18-23
12.O.S.S.'20 16-22
13.Chevremont 19-19
14.DOSKO 20-18
15.RKAVV 18-15
16.Groene Ster 18-14

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant