Jens Leijten raakte geblesseerd na het uitvoeren van een (mooie) omhaal.

O.S.S.'20 tevreden met een punt tegen Gemert

Voetbal 977 keer gelezen

OSS | In een aantrekkelijke wedstrijd heeft Gemert verzuimd om drie punten te pakken tegen O.S.S.'20. Op De Rusheuvel eindigde de streekderby in de Hoofdklasse B in een 1-1 gelijkspel, maar het waren de gasten die in de tweede helft grote kansen lieten liggen om op 1-2 te komen.

Bij O.S.S.'20 startte Tony de Groot op de bank. De spits heeft een geïrriteerd bot in zijn voet en kon vandaag wel invallen omdat er een injectie was gezet. Bob van Lith ontbrak voorin vanwege een blessure en op het middenveld waren Carlo Nelissen en Erwin Stadhouders niet van de partij vanwege blessures. Achterin werd de geblesseerde linksback Yori Koel vervangen door Rik van den Broek en centraal op het middenveld maakte de 19-jarige Martijn Vertogen zijn debuut in de basis. Het waren de Ossenaren die uitstekend aan de wedstrijd begonnen. Centrale verdediger Mats van Huijgevoort bereikte na een kwartier uit een vrije trap de vrijstaande Ferdy van den Berg en met een subtiele voetbeweging maakte de rechtsbuiten het keurig af: 1-0. Het antwoord van Gemert volgde vijftien minuten later. Ron Jansen, Yoeri Vissers en Mark van Dijk hadden al wat waarschuwingen uitgedeeld, maar in de 30ste minuut was het wel raak. Van Dijk zag zijn afstandsschot schitterend over doelman Rick van der Leest (die heeft aangegeven bij O.S.S.'20 te blijven, red) tegen de touwen: 1-1. Nog voor rust kreeg de thuisploeg een enorme kans op de 2-1. Gelegenheidsspits Tom Pijnenburg, spelend met veel inzet, verscheen in de 36ste minuut oog in oog met doelman Sven van Ommeren, maar slaagde er niet in om te scoren. In de rebound kreeg Metin Alkir de bal voor zijn voeten en die probeerde Pijnenburg opnieuw te bereiken. Met een snoekduik kwam hij net tekort om bij de tweede paal binnen te koppen.

Kansen Gemert
Ook de tweede helft was leuk om naar te kijken. Gemert was vooral op het middenveld de betere ploeg en drukte O.S.S.'20 achteruit. De mannen van trainer Dennis Dekkers kregen ook een aantal goede kansen om op voorsprong te komen. In de 56ste minuut bracht Van der Leest nog geweldig redding op een van richting veranderd schot van Jansen, maar in de rebound was hij kansloos op de kopbal van Youri van Brussel. De inzet belandde echter op de paal. Gemert loerde op de 1-2, maar aan de andere kant had Van den Berg kunnen scoren. De pijlsnelle aanvaller was voor Van Ommeren echter niet koelbloedig genoeg en schoot te slap binnen. De grootste kans van de wedstrijd was voor de gasten. Een kopbal uit een vrije trap werd op het laatste moment ingetikt door centrale verdediger Bram Jacobs, maar dat deed hij in buitenspelpositie. Geen doelpunt dus en ook niet kort daarna toen Jansen de paal raakte met een kopbal.

Rood
Gemert eindigde het duel met tien man. Mark van Dijk ging iets te hard in op Mats van Huijgevoort en laatstgenoemde ging met een hoop theater naar de grond. Een overtreding was het, maar de gele kaart die de verder goed leidende scheidsrechter Erkens trok was niet nodig. Het betekende de tweede van de 37-jarige middenvelder, die daardoor de laatste vijf minuten vanaf de kant moest bekijken.

'Stroef'
O.S.S.'20-trainer Maarten van Vugt sprak na afloop van een stroeve wedstrijd van zijn team. "Teveel jongens haalden vandaag hun niveau niet. Het was een duel met weinig uitgespeelde kansen, maar waarin we tevreden moeten zijn met een punt."

Opstelling O.S.S.'20: Rick van de Leest, Joris Razenberg, Rob van Eck, Mats van Huijgevoort, Rik van den Broek, Luuk van Dijk, Martijn Vertogen (72. Tony de Groot), Bassou Boulghalgh (72. Martijn van der Sande), Ferdy van den Berg, Tom Pijnenburg en Metin Alkir (83. David McLaughlin).

Opstelling Gemert: Sven van Ommeren, Jens Leyten, Jori Vermeulen, Bram Jacobs, Bart van Berlo, Mark van Dijk, Yoeri Vissers, Youri van Brussel, Jasper Lalisang, Joost Habraken (75. Vincent Buijssen) en Ron Jansen.