Erp nog 11 finales!

EVVC maakt slechte beurt tegen Nieuw Woensel, Erp verliest in Helvoirt

Voetbal 592 keer gelezen

Heeswijk kwam op De Neul in Rhode niet tot winst en bleef het bij een 1-1 gelijkspel. Schijndel zit het niet mee en kwam al na twaalf minuten met tien man bij BVV. Prinses Irene verloor bij een goed spelend WSC, maar ziet Job van den Elzen weer fitter worden. Erp verloor ook en speelt volgens Cornelissen nu nog elf finales om weg te komen uit de gevaren zone. EVVC kwam niet tot winst tegen Nieuw Woensel maar miste een complete achterhoede.

Het duel Rhode – Heeswijk werd qua uitslag een copy van het duel begin dit seizoen in Heeswijk. In de wedstrijd van vanmiddag op De Neul kwam het betere voetbal van de thuisclub. Het was een wedstrijd waar het spel heen en weer golfde zonder ook maar één wanklank. Heeswijk kreeg ondanks het wat betere spel van Rhode goede kansen. Maar het bleef lang 0-0. Na de 0-1 van Danny Aarts tien minuten voor tijd gloorde na lange tijd weer eens drie punten voor Heeswijk. Geert Oerlemans van Rhode echter voorkwam dat de verkeerde ploeg met de punten ging lopen en kopte in de 87e minuut de 1-1 binnen.

Rhode - Heeswijk (Foto Hans Heesakkers)

WSC – Prinses Irene 2-1
De bezoekers uit Nistelrode gingen met klein verschil onderuit in Waalwijk. WSC kwam in de 38e minuut op voorsprong door een strafschop. Dit nadat Martijn van Vugt de bal op zijn arm kreeg in de zestien. Tim van den Brand had de mogelijkheid om 1-1 te maken, maar kwam niet tot scoren Na rust werd het zelfs 2-0 en in die fase ook van een beter WSC. William van der Steen bracht Job van den Elzen en Prinses Irene werd sterker. Van den Elzen is genezen en van waarde zoals bleek in Waalwijk voor de ploeg uit Nistelrode. Verder dan een doelpunt van Tim van der Heijden kwam Prinses Irene niet. Van der Heijden overigens die kon scoren na een assist van Gijs van Erp. Hevige protesten bij het neerhalen van Van Vugt door de oranje mannen, maar scheidsrechter Michielsen dacht daar anders over.

EVVC – Nieuw Woensel 1-1
Een teleurstellende uitslag voor de ploeg uit Vinkel. Bijna de hele defensie van de Vinkelaren was absent door blessures en of schorsingen.Veel kansen gingen teloor op De Zwaan waar Gerben van den Boom voor de Vinkelse gelijkmaker zorg droeg. Door dit resultaat is de ploeg van trainer Stephan Hesemans weer teruggezakt in het rechterrijtje en moet er weer naar onderen gekeken worden.

Helvoirt – Erp 2-1
Erp werkte vandaag zich uit de naad en had meer verdiend dan het schlemielige verlies van Helvoirt. Vooral voor rust waren de Erpenaren de bovenliggende partij in Helvoirt. Willem den Dekker en Koen van Deurzen kregen kansen, maar leverde geen rendement op. Na een half uur kwam toch de beloning. Keeper Kevin van de Laar gooide snel uit naar Van Deurzen die twee verdedigers van zich af wist te schudden en Erp op voorsprong schoot. Echter vlak voor rust kwam de thuisclub langszij via een vrije trap die knullig voor Van de Laar omhoog sprong 1-1. Na rust gingen beiden voor de zege. Een kwartier voor tijd kwam Helvoirt op voorsprong. Den Dekker kreeg op aangeven van Van Deurzen een kans, maar het bleef bij 2-1 voor Helvoirt. Trainer André Cornelissen: "Ik heb mij team niets te verwijten. We hebben bij vlagen goed gespeeld. Vol passie en inzet, maar we werden niet beloond of we vergaten onszelf dat te doen. We spelen na de carnaval nog elf finales. Dan moet het echt gebeuren."

BVV – Schijndel 3-1
Schijndel nam in De Vliert al na 5 minuten een 0-1 voorsprong nadat Brent Blummel een freekick feilloos binnenschoot. Zeven minuten later volgde de deceptie voor de Schijndelaren. Keeper Frank Schrevers kreeg de bal op zijn gezicht buiten de zestien. Scheidsrechter Van den Hurk vond het hands en gaf Schrevers rood. Ajay Ramlal verving hem via een spelerswissel. De vrije trap werd snoeihard langs de nog amper opgewarmde Ramlal geschoten door Rick van Pinxteren. Vijf minuten later kwam BVV op voorsprong nadat Emen Balta BVV op voorsprong schoot. Na rust probeerde het Schijndel dapper, met een behoorlijke kans voor Blummel (17),maar die scoorde niet. Trainer Hans Lathouwers: "De wedstrijd had met tien man veel kracht gekost. Dat ging zich wreken. Jammer dat het zo weer moet lopen. Als je onderaan staat overkomt je dat schijnbaar altijd. We hebben geknokt aan de jongens geen enkel verwijt." Na de 3-1 van opnieuw Balta was het in de 70e minuut over en uit. Schijndel maakt zich op voor een zware strijd voor klassenbehoud wat steeds onwaarschijnlijker lijkt te worden.