Afbeelding

Vrijheid en veiligheid bij dementie bij Alzheimer Café Oss-Maasland

Algemeen 89 keer gelezen

OSS | Francien van de Ven, referentiepersoon dementie en ervaringsdeskundige, is maandag 13 maart gastspreker in het Alzheimer Café Oss-Maasland.

Hoe gaan mantelzorgers en zorgmedewerkers om met een geliefde of cliënt die niet meer wil douchen, 's nachts binnen of buiten ronddwaalt, opstandig is en soms zelfs agressief gedrag vertoont? Naarmate de ziekte vordert, nemen de dilemma's in de zorg voor mensen met dementie toe. Vaak onbedoeld met vrijheidsbeperking tot gevolg. Hoe kijkt u aan tegen de vrijheid en veiligheid van mensen met dementie? Bijvoorbeeld als het gaat om autonomie, medicatie en vrijheidsbeperkende maatregelen. Inzichten en tips worden gedeeld die helpen om nog beter in te spelen op individuele situaties en behoeften. Met als doel om samen de vrijheid te vergroten voor mensen met dementie. Het Alzheimer Café is bedoeld voor mensen met dementie, hun partners, hun kinderen, vrijwilligers, hulpverleners en andere belangstellenden. Aanmelding is niet nodig en de toegang en een kopje koffie zijn gratis.

Informatie
Vanaf 19.00 uur opent het Alzheimer Café haar deuren en om 19.30 uur start het programma in De Binnenstad aan het St. Barbaraplein 6 in Oss tot 21.30 uur. Na 18.00 uur vrij parkeren in de omgeving. Het Alzheimer Café wordt georganiseerd door de Alzheimerafdeling Oss-Uden-Veghel en ONS welzijn in samenwerking met BrabantZorg, Interzorg Thuiszorg en Samen in Zorg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant