(Foto: Peter Kuijpers)
(Foto: Peter Kuijpers)

'Ons doel is om sv Ruwaard op de kaart te zetten'

Voetbal 917 keer gelezen

OSS | SCMH-trainer Ger Romeijnders is volgend seizoen trainer van sv Ruwaard. De 52-jarige Veghelaar volgt William Gorissen op bij de Osse club.

Sv Ruwaard presteert al een aantal seizoenen dramatisch. Het eerste elftal verloor zelfs al 25 keer op rij. Het bestuur van de Osse club besloot om niet te verlengen met Gorissen en de trainer zelf had ook al besloten om te vertrekken. Toen het nieuws naar buiten kwam, besloot Romeijnders naar sv Ruwaard te bellen en het nummer van voorzitter Martijn Elbers te vragen.

'Bestaansrecht'
"Ik wilde van hem weten hoe de club ervoor staat en wat de plannen voor volgend seizoen zijn. Hij gaf me aan dat de club zeker bestaansrecht heeft, dat het bestuur vorig jaar is uitgebreid van twee naar zeven leden en dat ze van plan zijn om het eerste elftal nieuw leven in te blazen. Sv Ruwaard is een financieel gezonde club met een mooi complex, een vereniging met meerdere seniorenteams en een dameselftal, hoogstwaarschijnlijk volgend seizoen een A-jeugd. Het eerste elftal is in een gigantische vrije val beland, maar ik voel me hier niet te groot voor. Ik stap niet zomaar ergens in, maar heb vertrouwen in de mensen van Ruwaard die ik heb gesproken."

Versterkingen
Op korte termijn wordt er gesproken met de huidige spelersgroep. "Er komt snel duidelijkheid welke spelers er blijven en vertrekken. Vervolgens gaan we met veel enthousiasme op zoek naar versterkingen die passen bij Ruwaard. We hebben geen geld, maar wel vertrouwen dat we een respectabele selectie samen gaan stellen. Jongens krijgen hier de kans zich te laten zien. Ons doel is om Ruwaard terug op de kaart te zetten."

Titel
Romeijnders is momenteel bezig aan zijn laatste maanden bij SCMH. Met de club uit Mariaheide wil hij meedoen om de titel in de vijfde klasse H. "Ik wil mijn periode bij SCMH goed afsluiten en we gaan voor het kampioenschap. Of het haalbaar is, zal nog blijken."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant