Olympia'89 Sportteam van het Jaar.
Olympia'89 Sportteam van het Jaar.

Olympia'89 blijft verrassen: 'We gaan voor elkaar door het vuur'

Sport 353 keer gelezen

OSS | De handballers van Olympia'89 promoveerden de laatste twee jaar en daarmee staat het aantal promoties op vijf in negen jaar. Het doel van de Osse heren dit seizoen was handhaving in de eerste divisie, maar boven verwachting doen ze mee om promotie naar de Eredivisie. Aanvoerder Erik Loeffen (26): "We willen het hoogst haalbare nastreven, maar stel dat we er niet in slagen om te promoveren, dan is er niks aan de hand."

Olympia'89 werd vorige week in de Groene Engel tijdens de Osse kampioenenhuldiging uitgeroepen tot Sportteam van het Jaar. "Een mooie avond met een mooi toetje", aldus de captain uit Macharen. "Het is leuk dat we op deze manier worden beloond voor onze prestaties." Olympia'89 speelde negen jaar geleden nog in de derde klasse van Noord-Brabant, maar hikt momenteel tegen de Nederlandse top aan. "Met een groot deel van de huidige spelersgroep zijn we toen aan een mooie reeks begonnen. Vijf keer zijn we gepromoveerd en eigenlijk doen we hetzelfde als negen jaar geleden. Nog steeds trainen we twee keer per week, al wisten we niet of dat voldoende was voor de eerste divisie. We wilden ons zo snel mogelijk veilig spelen, want we gingen uit van een zwaar seizoen. Maar ook nu doen we het als vriendenteam uit Oss erg goed. We blijven onszelf en anderen verbazen. Met de instelling die we hebben, durven we niet te zeggen waar dit gaat eindigen."

Kampioenschap
De handballers van BFC staan bovenaan en Olympia'89 volgt op drie punten. Op 11 maart treffen beide ploegen elkaar. "We gaan voor elkaar door het vuur en weten wat onze kwaliteiten zijn. Ik verwacht dat BFC kampioen gaat worden, maar als periodewinnaar doen we sowieso mee in de nacompetitie voor promotie. Maar wat er ook gaat gebeuren, het is en blijft voor ons een hobby."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant