Afbeelding

Wens van de klant is uitgangspunt Chefs en Route Catering

Zakelijk 1.296 keer gelezen

BERGHEM | Het was al veel langer een droomwens van Gilke van Roij om een eigen cateringbedrijf te starten, maar nu is het zover. Samen met Peter van den Hoogen treedt Chefs en Route Catering officieel naar buiten.

Al van jongs af aan is Gilke van Roij werkzaam in de horeca. "Als veertienjarig meisje werkte ik al bij Van der Valk in de bediening. Op mijn twintigste was ik werkzaam in een restaurant in België en daar heb ik mijn passie voor koken gevonden. Het was een soort ontdekkingsreis voor me", vertelt Gilke van Roij enthousiast. "Later, terug in Nederland, ben ik een heel andere richting opgegaan, maar het koken deed ik nog altijd heel graag. Ik heb allereerst in 2008 mee gedaan aan het programma; 'Wie is de Chef?'. Vervolgens werd ik door RTL benaderd om deel te nemen aan 'Top Chef'."

Winnaar 'Top Chef'
In 2009 werd Gilke tot winnaar van Top Chef bekroond. "Fantastisch natuurlijk en ik kreeg ook heel leuke aanbiedingen, maar ik had een goede baan dus ik durfde op dat moment niet volledig te gaan voor een eigen restaurant of cateringbedrijf. Het paste op dat moment niet in mijn leven en daar moet je ook aan toe zijn."
Dat moment is er nu wel. Gilke is al even bezig met Chefs en Route Catering en nu gaat ze er samen met partner Peter van den Hoogen vol voor. "Peter is de gastheer en ik ben verantwoordelijk voor het koken. Ons uitgangspunt is de wens van de klant. We besteden veel tijd om met de mensen te bespreken wat ze verwachten van de catering. Alles is natuurlijk mogelijk. Van kleine hapjes tot complete diners of grote buffetten. Inclusief bediening, tafels, stoelen, aankleding tot en met bloemstukken. Het is voor ons de uitdaging om te begrijpen welke sfeer men wil en daar onze creativiteit op los te laten en altijd iets bijzonders te presenteren. Dat kan een stampottenbuffet zijn, maar dan toch met een bijzondere twist eraan, maar ook zeer bijzondere hapjes geserveerd in glaasjes. En dan vinden wij de presentatie ook zeker zo belangrijk. Het oog eet ook mee."
Naast catering biedt Chefs en Route ook workshops aan. Nu nog bij de mensen thuis, maar in de toekomst in de eigen locatie. "In feite kan men voor alles wat met eten te maken heeft, bij ons terecht."
Meer info: www.chefsenroute.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant