Doe mee met Eredivisie Voetbal Poule van De Maas Driehoek.
Doe mee met Eredivisie Voetbal Poule van De Maas Driehoek.

Arnaut Groeneveld: 'De absolute wereldtop, daar droom ik van'

Voetbal 527 keer gelezen

NIJMEGEN | Arnaut Groeneveld is één van de grote talenten in de selectie van N.E.C. Nijmegen. De 20-jarige aanvaller is bezig aan zijn eerste seizoen bij de Eredivisionist en maakte dit seizoen al meerdere malen zijn opwachting in het eerste elftal. De Ossenaar is trots op zijn ontwikkeling, maar wil meer. "Ik ben hongerig naar meer minuten."

door Leon Voskamp

Groeneveld speelde in de jeugd van TOP en werd in de D-jeugd opgepikt door PSV. Na de D2, D1, C2, B1 en onder 19 jaar maakte hij de stap naar Jong PSV en daar debuteerde hij in december 2015 tegen NAC Breda in de Jupiler League. PSV verlengde zijn contract echter niet en hij moest op zoek naar een nieuwe club. "In mijn laatste jaar bij PSV had ik een gebroken rugwervel en toen fit weer fit was, liep ik een scheurtje in mijn kruisband af. Door het blessureleed heb ik te weinig kunnen laten zien."

Interesse
Er waren meerdere clubs geïnteresseerd, maar Groeneveld koos na gesprekken met zijn zaakwaarnemer, familieleden en vrienden voor N.E.C. "Een liefdevolle club. Het zegt iets dat ondanks een mindere serie er een positieve sfeer hangt. Vergeleken met PSV is het geen wereld van verschil, al wordt je als speler in Eindhoven wel iets meer verwend. Maar ik ben er om te voetballen en heb een goed contact met mijn medespelers en de technische staf."

Handhaving
N.E.C. bezet momenteel de twaalfde plaats in de Eredivisie. Handhaving is het doel van de Nijmegenaren. "Dat gaat ons lukken, daar ben ik van overtuigd. We hebben genoeg kwaliteit om ons te redden in de Eredivisie."

Verbeterpunten
De Ossenaar beschrijft zichzelf als een effectieve aanvaller met snelheid, een individuele actie, een goed overzicht en scorend vermogen. "Maar er zijn ook punten die beter moeten. Het koppen bijvoorbeeld. Ook moet ik leren dat ik sommige momenten in een wedstrijd rustiger aan de bal moet zijn. Maar dat hangt samen met ervaring."

Basisplaats
Groeneveld wordt wekelijks op de tribune gesteund door familie en vrienden. Trots overheerst bij hen, maar de aanvaller wil meer. "Ik vind dat ik klaar ben voor meer minuten. Ik wil zoveel mogelijk spelen en het maximale uit mijn carrière halen. Er is veel concurrentie bij N.E.C., maar dat is alleen maar goed. Ik heb vertrouwen in mijn eigen kwaliteiten. Mijn doel is om een basisplaats te veroveren en pas daarna wil ik aan een volgende stap denken. De absolute wereldtop, daar droom ik van."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant