Het toekomstige appartementencomplex De Vorst.
Het toekomstige appartementencomplex De Vorst. Foto: Van der Krabben

Verbouwing appartementencomplex De Vorst mogelijk snel van start

Wonen 1.242 keer gelezen

OSS | Aan de buitenzijde lijkt er weinig te gebeuren, maar achter de schermen wordt er hard gewerkt aan het voormalige hoofdkantoor van Organon aan de Wethouder van Eschstraat. Als het een beetje mee zit, worden in dit pand aan het einde van dit jaar 74 huurappartementen opgeleverd.

"We zijn in afwachting van de nodige vergunningen, maar het ziet er gunstig uit. Zodra de vergunningen zijn verleend, gaat projectontwikkelaar Certitudo Capital direct van start met de verbouwwerkzaamheden", vertelt Heidi Oosterveen van Van der Krabben makelaardij. Het project De Vorst gaat 74 appartementen tellen over vier bouwlagen. Het kleinste appartement heeft een oppervlakte van 19 m2. Op de derde verdieping zijn met name de grotere appartementen te vinden tot 78 m2. De appartementen worden duurzaam en luxe afgewerkt. De Vorst beschikt over een eigen afgesloten fietsenstalling en parkeerterrein. Bovendien kunnen de huurders gebruik maken van een gezamenlijk dakterras. "En natuurlijk is de centrale ligging dichtbij het station, het centrum, De Lievekamp, heel erg gunstig. Een mooie zichtlocatie midden in het hart van Oss."

Huurtoeslag
Het complex De Vorst betreft huurappartementen in de particuliere sector. De huurprijzen lopen vanaf 378 euro per maand. Huurders van een appartement met een huurprijs beneden de 710 euro hebben mogelijk recht op huurtoeslag, afhankelijk van de persoonlijke situatie. Oosterveen: "De Vorst is gericht op uiteenlopende doelgroepen. De kleinere studio's zijn zeer aantrekkelijk voor alleenstaanden of studenten. Er is een lift aanwezig, dus zijn de appartementen voor toegankelijk voor jong en oud. Iedereen is in principe welkom. Belangrijkste voorwaarde is dat men beschikt over voldoende inkomen om de huur te betalen. Een borgstelling van ouders is wellicht ook een optie." Geïnteresseerden in De Vorst kunnen zich inschrijven bij Van der Krabben Makelaardij. "Elke inschrijving wordt apart beoordeeld op inkomen en situatie. Uiteindelijk beslist opdrachtgever Certitudo over de toewijzing."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant