Maasland Run Classic 2017 in april van start
Maasland Run Classic 2017 in april van start

Maasland Run Classic 2017 van A.V. Oss'78 in april van start

Sport 235 keer gelezen

OSS | A.V. Oss'78 organiseert ook dit jaar weer het Maasland Run Classic circuit; een reeks van negen hardloopwedstrijden in Oss en omgeving. De wedstrijden, over 5 of 10 kilometer, zijn voor iedereen toegankelijk. De editie van 2017 start op woensdag 12 april met de Akkerenloop in Lith en Lithoijen.

Het Maasland Run Classic circuit 2017 is ten opzichte van vorig jaar iets gewijzigd. De Bomenparkloop vervalt; de paden in het Bomenpark zijn te smal gebleken voor het groeiend aantal deelnemers. Maar er komt een nieuwe wedstrijd voor in de plaats: de Hart van Oijen-loop. Een organisatieteam is inmiddels druk bezig met de voorbereidingen. Bij elke wedstrijd van het circuit worden steeds twee afstanden aangeboden: de 5 en de 10 kilometer.

Jeugdloop
Voor de jongere hardlopers is er in een aantal gevallen ook een jeugdloop over diverse afstanden. Het is mogelijk om met één enkele wedstrijd mee te doen, maar ook met meerdere. Wie met minimaal zes wedstrijden meedoet, strijdt mee om een plek in het eindklassement. En wie met álle wedstrijden meedoet, krijgt een aandenken. Na elke wedstrijd is er een prijsuitreiking. De drie beste lopers worden voor hun prestaties beloond met een prijs.

Voorinschrijven niet nodig
Voorinschrijven voor de wedstrijden van het MRC circuit is niet nodig. Bij elke loop kan, tot een kwartier voor aanvang van de wedstrijd, ter plaatse worden ingeschreven. De kosten voor deelname bedragen 4 euro. Meer informatie op www.avoss78.nl of www.maaslandrunclassic.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant