Aanvoerder Emiel van der Sanden wil kampioen worden (Foto Gerard Beekmans)
Aanvoerder Emiel van der Sanden wil kampioen worden (Foto Gerard Beekmans)

Wordt RKAVV kantelpunt voor Blauw Geel'38?, Emiel van der Sanden denkt van wel

Voetbal 319 keer gelezen

VEGHEL – Ze doen er luchtig over bij de club zelf, wellicht terecht en is het incidenteel. Toch is de ommezwaai in de succesvolle periode op zijn zachts gezegd: merkwaardig en nog meer onverklaarbaar. Na de winst op 12 maart uit bij Chevremont haalden de Veghelaren in de resterende vier wedstrijden slechts twee punten of melancholisch gesproken tien verliespunten. Zondag gaat de reis naar RKAVV in Leidschendam, gaat dat het kantelpunt worden?

Door: Peter Kuijpers

Winst zondag in Leidschendam is zeker niet vanzelfsprekend. De factor geluk is nu eenmaal onontbeerlijk voor succes, en dat laat de Veghelse club de laatste weken nogal eens in de steek. Een blik op de uitslagen lijst van Blauw Geel'38 geeft zes uitslagen waar het 'kwartje' kantelde in het voordeel van Blauw Geel'38. Dat overkwam de club in de duels van de laatste zes weken niet meer. Aanvoerder Emiel van der Sanden is nog vol vertrouwen en geeft zijn analyse : "Als je de wedstrijden terugkijkt bijvoorbeeld DHC zijn we een klasse beter, maar maken onze kansen niet. Thuis tegen O.S.S.'20 mogen we van geluk spreken met uiteindelijk een punt, maar ook toen waren we sterker. Halsteren gaan we te veel in hun spel mee en verliezen we terecht. Tegen DESO waren we beter, maar ja, de kansen die we kregen moet je wel maken."



De twee aanvoerders van Blauw Geel'38: Sten van Vessem en Emiel van der Sanden (Foto: Peter Kuijpers)

Laatste kans
Zondag uit eindelijk weer op kunstgrasbij RKAVV. Van der Sanden vervolgt: "Gelukkig wel. Als we ons eigen spelletje spelen ben ik er niet zo bang voor. De groep is te sterk om dit nog weg te geven. Het zit wat tegen momenteel en de ballen vliegen er wat minder makkelijk in. De komende twee wedstrijden, zondag RKAVV en een week later DOSKO thuis, moeten we die sprong gaan maken. Daarbij opgemerkt dat ik nog moet zien dat de concurrente Quick en Nuenen eveneens de volle winst gaan boeken. Ik wil en moet dit jaar kampioen worden, het kan goed mijn laatste kans zijn" zegt aanvoerder Emiel van der Sanden vol passie en overtuiging.

Enkelverzwikking 
Donderdagavond trainde de eerste selectie twee uur lang. Zonder Martijn van Loon en Mustafa Guler. Eerste hersteld van een enkelverzwikking waar Mustafa Guler afgelopen zondag zijn duim brak. De Veghelaar wordt er vandaag (vrijdag) aan geholpen, maar zal zeker een maandje uit de running zijn. Naar verwachting zal Stefano Verburg zijn plek innemen waar Erik van Loon de plek, gelijk aan vorige week tegen DESO, naast Desley Schilders centraal in de defensie zal spelen. Om half drie wordt er op Sportpark De Kastelenring in Leidschendam afgetrapt.

Gesprek met trainer Niels van Casteren van Blauw Geel'38

Beluister hier het fragment

Programma Hoofdklasse B:
DHC-Halsteren
RKAVV-Blauw Geel'38
DOSKO-RKSV Nuenen
Gemert -IFC
Gestel-Quick
Groene Ster-EHC
Chevremont-O.S.S.'20
DESO-Vlissingen

Stand Hoofdklasse B:
1. Blauw Geel'38 23-48
2. Quick 22-39
3. Nuenen 22-37
4. Vlissingen 23-36
5. IFC 22-33
6. Gestel 23-33
7. DHC 22-31
8. Gemert 23-31
9. Halsteren 21-30
10. O.S.S.'20 20-28
11. EHC 23-26
12. RKAVV 22-25
13. DESO 22-24
14. Chevremont 23-23
15. Groene Ster 22-22
16. DOSKO 23-21

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant