Ben Stroet (r) draagt op 1 mei zijn slotenmakelrij over aan Henk van Mook.
Ben Stroet (r) draagt op 1 mei zijn slotenmakelrij over aan Henk van Mook. Foto: Ellen Beenhakker

Ben Stroet Slotenmakerij draagt na 25 jaar stokje over aan Henk van Mook

Zakelijk 1.729 keer gelezen

OSS | Na 25 jaar stopt Ben Stroet als slotenmaker en draagt hij zijn bedrijf Ben Stroet Slotenmakerij en Mechanische Beveiliging over aan Henk van Mook. "Ik heb vertrouwen in Henk dat hij het bedrijf op de juiste wijze voortzet."

Ben Stroet is gespecialiseerd in alles wat met sloten, deuren en de beveiliging hiervan te maken heeft. Hij praat vol passie over zijn vak. "Het is heel divers. De ene keer wordt je gebeld omdat iemand zich buiten gesloten heeft, de andere keer omdat een kluis niet meer open gaat. Daarnaast voor het verrichten van inbraakreparaties en het aanbrengen van beveiliging. In dit werk is het belangrijk dat je weet waar je mee bezig bent zodat je zonder schade een deur of brandkast kan openen. Met vakkennis en geduld heb ik nog nooit iets dicht hoeven te laten. Het is een gevarieerd vak, waarvoor je 7 dagen in de week 24 uur beschikbaar bent."

Gezien zijn leeftijd was de heer Stroet al een tijdje aan het rondkijken voor een opvolger. "Na vijf kandidaten kwam Henk van Mook in beeld. Bij Henk merkte ik direct de interesse voor het vak. Wij werken nu een half jaar nauw samen zodat ik al mijn expertise kan overdragen." Van Mook is 15 jaar werkzaam geweest in de fijn metaal en was op zoek naar een nieuwe uitdaging als zelfstandig ondernemer. "Ik was altijd al geinteresseerd in sloten, maar ook in de functie die je als slotenmaker hebt. Het heeft alles te maken met vertrouwen. Je komt toch bij de mensen in huis of bedrijf en je hebt letterlijk de sleutel van hun eigendommen in handen." Van Mook blijft het bedrijf in grote lijnen op dezelfde voet voortzetten, waarbij de standplaats Haren wordt. Het telefoonnummer en de naam blijven voorlopig hetzelfde, hoewel de naam op termijn overgaat in slotenmakerij.nl Henk van Mook. Ook Henk van Mook gaat geen personeel in dienst nemen. "Het vertrouwen en persoonlijk contact van mij met de klant is heel belangrijk zodat de klant weet wie ze in huis halen en met ze zaken doen." Ben Stroet draagt per 1 mei officieel het bedrijf over. "Maar ik blijf het komende half jaar op de achtergrond actief als ondersteuning." Info: www.slotenmakerij.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant