Restaurateur Dirk-Olaf van Geenen
Restaurateur Dirk-Olaf van Geenen

Nieuw in Geffen: Van Geenen restauratie & conservering

Zakelijk 613 keer gelezen

GEFFEN | Het ambachtelijke bedrijf Van Geenen restauratie & conservering is sinds 1 januari gevestigd in Geffen. Aan de Papendijk 14b beschikt Dirk-Olaf van Geenen over een ruime, nieuwe werkplaats voor het restaureren van meubels en antieke projecten.

Na zijn opleiding tot meubelmaker, verhuisde Van Geenen naar Engeland om daar het vak van restaurateur te leren. "Ik vond meubelmaker altijd al een prachtig vak, maar dan wel door met mijn handen te werken. Tijdens mijn stage heb ik geholpen bij het restaureren van een orgel en toen wist ik dat mijn hart bij restauratie ligt. Dan is Engeland een voor de hand liggende keuze. Daar zijn meer opleidingsmogelijkheden en is er sowieso veel waardering voor antiek."
Na een verblijf van 4,5 jaar in Engeland vestigde Van Geenen zich als restaurateur in Vught, waar hij het 12,5 jarig bestaan van zijn bedrijf heeft gevierd. Op zoek naar een geschikte locatie om wonen en werken te combineren, is het bedrijf begin dit jaar verhuisd naar Geffen.

Rijksmuseum
Van Geenen heeft een goede naam opgebouwd. Het bedrijf wordt ingezet bij projecten in gerenommeerde musea en culturele instellingen. Voorbeelden zijn het Rijksmuseum, Paleis op de Dam, Kasteel Heeswijk en het Paleis-Raadhuis van Tilburg. "Ik ben inmiddels bekend in deze wereld en word regelmatig door Monumentenzorg en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed voor dit soort projecten gevraagd. Het voelt wel als een waardering voor ons vakmanschap."
Ook de particulier kan bij Van Geenen terecht voor het restaureren van antieke meubelen en objecten. "Dan gaat het vaak om verzamelingen of stukken die al generaties in de familie zijn en is de emotionele waarde vaak groot." Een groeiende markt is het restaureren van design klassiekers en meubelen uit de jaren '50, '60 en '70. Hiervoor worden moderne restauratietechnieken gebruikt en ook daarvoor heeft Van Geenen de nodige kennis en ervaring. "Een goede restauratie is behoud en beheer van waarde."
Meer info: www.vangeenenrestauratie.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant