Berghem Sport won nipt van Venhorst (Foto's Jo van Herpen) (Foto's DAW Ingrid Willems)

Volkel grijpt de kop in 3D, Avanti'31 en Nulandia zakken verder weg

Voetbal 2.273 keer gelezen

Een mooie dag voor Volkel dat de moeilijke uitwedstrijd in Handel met 1-2 won. Ook Berghem Sport kwam tot winst, echter niet zonder moeite. FC Uden won weer eens en dat was best een tijdje geleden. DAW blijft thuis moeilijk te kloppen ervoer ook Margriet vanmiddag in Schaijk.

DAW won vanmiddag met 2-1 van Margriet. De ploeg van DAW-trainer Rob van der Ven was vooral voor rust de heersende partij. Al in de zesde minuut konden de Schaijkse handen  uit de mouwen. Freek van Boekel plaatste de bal op het hoofd van Robbert Knipping die prompt scoorde. Zeven minuten voor rust een kopie van het eerste doelpunt en was het opnieuw Knipping die wederom, met dank aan Van Boekel, met het hoofd de 2-0 scoorde. DAW liet de kans op 3-0 liggen, maar toonde zich wel de bovenliggende partij. Na rust was het Margriet dat zich twee prima kansen wist te verschaffen, maar Silvester Rodriques is nu eenmaal een 18 karaats doelman en pareerde de Osse inzetten. De wedstrijd nivelleerde wat en in de 77e minuut werd het 2-1 uit een onoverzichtelijke scrimmage maar daar bleef het bij. Van de Ven: "Er was vandaag beleving en strijd bij ons. We speelden ook wat anders en dat pakte goed uit."

Foto Ingrid Willems

Avanti'31 – DSC 2-2
Veel strijd en passie bij de wedstrijd van Avanti'31 dat DSC uit Kerkdriel ontving. Avanti'31 nam het voortouw in het duel met DSC en hield de ploeg uit Kerkdriel continu op eigen helft. Trainer Ronny Everaerts: "Het was echt wachten op die 1-0, maar die wilde niet vallen. We speelden ook te lief en liepen uit onze organisatie." Toch was het DSC dat op voorsprong kwam via de binnenkant van de paal. Na rust werd het nog erger toen de bal in de 65e minuut op de witte stip verdween. Een strafschop die door Avanti'31 en haar getrouwen fel werd betwist. Daar had DSC lak aan en scoorde een voordelig lijkende 0-2. Everaerts bracht Milan Lucius en dat sneed hout. Amper in het veld kopte hij zijn team naar 1-2. DSC liet hierna een dot van een kans liggen op 1-3. Toch leken de bezoekers de drie glorende punten over het einde te trekken. Echte in de 92e minuut was het Jeroen Brus die de stand gelijk trok en alsnog een punt opleverde voor Avanti'31. "Een punt dat voor ons nog wel eens heel belangrijk zou kunnen zijn", sprak Everaerts na afloop.

Foto Jo van Herpen

Berghem Sport – Venhorst 3-2
Weinig krachtverschil zoals de uitslag al doet vermoeden. Dat bevestigde ook trainer Dennis Kroes van Berghem Sport. De bezoekers hadden de pech dat ze al na 15 minuten Thijs van Sleeuwen geblesseerd moesten wisselen. Jordy van Buul bracht na een stief kwartiertje de thuisclub op 1-0 met een heerlijke treffer van afstand. Berghem Sport verzuimde echter de stand op te voeren ondanks dat het sterker was. De domper kwam op slag van rust uit een scrimmage voor het Berghemse doel waar de gelijkmaker viel uit een onoverzichtelijke situatie. Zonder Bram Kappen, die zijn laatste wedstrijd schorsing uitzat, was het Donny van Herpen die meteen na rust op aangeven van Van Buul uit mocht halen. Berghem Sport liet de kans op 3-1 liggen, maar zag Venhorst via Tom van de Boogaard op 2-2 komen. Berghem Sport nam alle risico's zag dit beloond in de 90e minuut. Jeffrey Duif kegelde op de paal, maar Stef van de  Broek liep de terugspringende bal binnen: 3-2.

Foto Eric Elbers

Boekel Sport – Nooit Gedacht 1-1
De Boekelaren bewezen zichzelf geen goede dienst. De thuisploeg had de regie in de wedstrijd, maar kon dit niet verzilveren. Tim Schuijers was met zijn lob dichtbij de openingstreffer. Maar de bal ging over de Geffense doelman tegen de binnenkant van de paal het veld weer in. Na rust opende Niek Schuijers al na vier minuten met zijn openingstreffer naar 1-0. Nooit Gedacht antwoordde met een pegel, maar Boekel Sport-doelman Jesse Zwanenburg tikte de bal weg. In de 55e minuut ging de bal op de Geffense stip nadat Jan Tielemans werd neergehaald. Niek Schuijers ramde echter de paal. Nooit Gedacht nam alle risico en werd daarvoor beloond in de 92e minuut met een treffer naar 2-2 van Bob van Iersel.

Den Dungen – Nulandia 3-0
Met nog vijf wedstrijden te gaan is de derde degradatie dit decennia bijna een feit. De voormalige eersteklasser  ging zondag in Den Dungen met 3-0 kopje onder. Hoewel de start was goed van de bezoekers op Sportpark Jacobskamp en kwamen er kansen. Toch gingen de Nulanders met een 1-0 achterstand rusten. Wel goed voetballen, maar niet de kansen benutten is frustrerend, maar ook een kwaliteitsfactor. Den Dungen deed dat beter en toverde met een 3-0 eindstand een brede glimlach op het gezicht van trainer Ben Hoek en de getrouwen.

FC Uden - Sint-Michielsgestel 3-1
FC Uden won eindelijk weer eens.  Het was een tijdje geleden dat er muziek klonk uit de kleedkamer van FC Uden. Zondag gebeurde dat weer na de 3-1 zege op het bezoekende Nulandia. Agonis Hoti opende voor de Udenaren waarna Appi Telli met twee fraaie treffers de eindstand bepaalde. Of het voldoende is voor de weg omhoog moet blijken uit de eindsprint die wellicht op De Vlasakker zondag is ingezet.

Handel – Volkel 1-2
Volkel heeft zich door deze winst een goed dienst bewezen. De ploeg van trainer Tom van Dalen was de toonaangevende ploeg op Den Eikenwal in Handel. De thuisclub zelf hield het op de omschakeling en was daar een paar maal gevaarlijk mee. In de 24ste minuut consternatie in en buiten het veld. Stijn van Cuijk stuurde Dennis van de Burgt diep die de Handel-doelman omspeelde. In de zestien werd hij ten val gebracht door een verdediger van Handel. Scheidsrechter Bloemen wees direct naar de stip, maar annuleerde zijn beslissing nadat hij in gesprek was gegaan met de assistent scheidsrechter van Handel die zijn vlag had opgestoken. Na beraad werd er buitenspel gegeven en ging de strafschop niet door. Wel kwamen de bezoekers uit Volkel op voorsprong. In de 34e minuut werd het 0-1. Uit een vrije trap van Van Cuijk mocht Rens van Lanen Volkel op voorsprong koppen. Op slag van rust werd het nog 0-2 door een (zijn handelsmerk) vrije trap van Van Cuijk.
Na rust was het in de 61e minuut Handel invaller Tijn School die bijna succes had, maar hij zag zijn kopbal naast gaan. Nu brak er een periode aan dat Volkel verzuimde te voetballen en daardoor kwam Handel gevaarlijk opzetten. Na 10 minuten luwde de storm van Handel weer enigszins en kwam Volkel weer meer aan voetballen toe. Pas in de 90e minuut viel dan toch nog de aansluitingstreffer van Handel. Een hoge bal werd niet goed weggewerkt en viel voor de voeten van Ruud van de kruis die laag en hard de 1-2 tegen de touwen schoot. Vreugde na afloop nadat bleek dat Volkel alleen de kop had genomen in 3D.