Slagerij Arie Zeegers.
Slagerij Arie Zeegers.

Hoge kwaliteit, professioneel advies en kennis bij Slagerij Arie Zeegers

Zakelijk 1.624 keer gelezen

OSS | Dennis Zeegers en zijn ouders hebben veel overeen. Ze hebben ondernemersbloed, zijn niet bang om te vernieuwen en te investeren en hebben klantvriendelijkheid, service en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Daar waar in de loop der jaren de ene na de andere slagerij verdween, is Slagerij Arie Zeegers sinds 1 mei 1980 niet meer weg te denken uit Oss. En als het aan eigenaar Dennis Zeegers ligt, blijft de slager en traiteur de mensen nog vele jaren verwennen met veel lekkers.

Arie Zeegers werkte zeker vijftien jaar 'voor een baas', maar in 1980 begon hij voor zichzelf. In de Osse wijk Ussen werd een winkelcentrum gebouwd en hij zag het samen met zijn vrouw als een kans om voor zichzelf te beginnen. De slagerij begon kleinschalig met een toonbank van vier meter en een kleine werkplaats. Dennis: "Het was toen een heel andere wereld. Er waren veel slagerijen en bijna alle mensen gingen naar de slager. Het assortiment van mijn ouders was kleinschalig: vers vlees, vleeswaren en wat salades. Het ging goed en we hadden een echte buurtfunctie."

Onderscheiden
In 1987 volgde de eerste verbouwing. De toonbank werd flink groter en aan de zij- en achterkant van het pand werd er uitgebreid. Ook het assortiment werd breder. "De supermarkten gingen meer en meer vlees verkopen en daardoor moesten we ons onderscheiden. Dat deden we onder andere door ook gerechten als nasi en bami te verkopen, net als wat luxer vlees."

Maaltijden
In 1994 werd het aangrenzende pand -de Rabobank- gekocht. Er kwam een keuken bij en zo kon Zeegers zich nog meer richten op de maaltijden. Zoon Dennis had net zijn koksopleiding afgerond en draaide een jaartje mee om te helpen. "Ik vond het leuk en uitdagend en ben bovendien een slagersvakopleiding gaan volgen. Na het ene 'opstartjaar' ben ik blijven werken bij mijn ouders in de zaak. We hebben er hard aan moeten trekken om de maaltijden op de kaart te zetten. We zijn altijd bezig geweest met doorontwikkelen." Tegenwoordig zijn de maaltijden een belangrijk onderdeel van het bedrijf. "We hebben een breed aanbod en zien gewoon dat het aanslaat. Mensen hebben niet altijd tijd om te koken en kiezen voor een heerlijke maaltijd van ons. Maar je ziet ook dat oudere mensen steeds langer thuis blijven wonen en daarom kunnen wij de maaltijden ook thuis komen brengen."


Dennis eigenaar
In 2005 startte Dennis een eigen restaurant in het Osse centrum: Basic. Dat deed hij tot 2010 met veel liefde en plezier. Een jaar eerder gaven zijn ouders echter aan ermee te gaan stoppen en vroegen Dennis of hij de zaak over wilde nemen. In 2010 verkocht hij Basic en werd hij de nieuwe eigenaar van Slagerij Arie Zeegers. "Ik hou van nieuwe uitdagingen en ben nog een stapje verder gegaan. Voorheen deden we bijvoorbeeld alleen buffetjes tijdens feestavonden, maar ik heb het onderdeel catering flink uitgebreid. We werken daarin samen met een verhuurbedrijf. Hele feesten kunnen we totaal verzorgen."

Brede doelgroep
Daar waar vroeger Zeegers een buurtfunctie vervulde, is het klantenbestand in de loop der jaren enorm gegroeid. "Natuurlijk hebben we veel klanten uit Ussen, maar ook uit andere delen van Oss en kernen in de gemeente. Er is denk ik in Oss niemand op straat die de naam Zeegers niet kent. Maar ook zie je dat oud-Ossenaren die tegenwoordig in grotere steden wonen, nog regelmatig hier langskomen voor hun boodschappen." Hij vervolgt: "We zien duidelijk dat mensen de behoefte hebben aan specialiteitenwinkels. Hier staan we voor een hoge kwaliteit, maar ook voor advies en kennis. Dat heb je bij een supermarkt niet."

Barbecue
Slagerij Arie Zeegers is vooruitstrevend. Het bedrijf is altijd in beweging en een voorbeeld daarvan is de webshop. "Ook daarin kun je niet achterblijven. Op onze website www.slagerijariezeegers.nl staan de mogelijkheden, zoals vlees, catering, maaltijden en onze specialiteiten. Ook is er aandacht voor de barbecue, een populair onderdeel van ons bedrijf. Er zijn tegenwoordig veel ontwikkelingen op barbecuegebied en je ziet het ook veel bij de populaire kookprogramma's op televisie. Wij vinden het mooi om ermee bezig te zijn en hebben zelf verschillende barbecues. Op deze manier kunnen we uit eigen ervaring en met kennis van de producten een advies geven aan de klant."

Duurzaamheid
Op het gebied van vlees is duurzaamheid belangrijk voor Zeegers. Varkens, runderen en kippen worden rustig opgefokt en dat bevordert de kwaliteit van het vlees. Maar ook op andere gebieden is het bedrijf duurzaam bezig, zoals met een warmte-terugwinsysteem. "We vinden het belangrijk om iets te betekenen voor het milieu. De aarde moet goed doorgegeven worden aan de toekomstige generaties."

Specialiteiten
Het verzinnen van nieuwe dingen en het bewandelen van nieuwe wegen maakt het vak volgens Zeegers zo leuk. "We blijven ons ontwikkelen, daarvoor ben je tenslotte ondernemer geworden. De klassieke slagerij van de jaren '80 bestaat niet meer. We zijn steeds meer een specialiteitenwinkel geworden. Naast vlees en vleeswaren is hier zoveel te koop, zoals maaltijden, soepen, tapas en salades. Het totaalplaatje op het gebied van eten vind ik boeiend."

Wijn
Zeegers verkoopt in de winkel ook goede wijnen. "Mijn vader is vinoloog en ik heb die passie van hem overgenomen. Van witte tot rode wijn uit diverse landen van de wereld, we hebben voor elk wat wils. Wijnen van betaalbare kwaliteit, allen met een mooi verhaal."

Geworteld
Klik hier voor eerdere verhalen van 'Geworteld in uw regio'.

Slagerij Arie Zeegers. (Foto: Hans van der Poel)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant