Afbeelding

Route van slotetappe Ster ZLM Toer in Oss bekendgemaakt

Sport 1.320 keer gelezen

OSS | De route voor de slotetappe van de Ster ZLM Toer in Oss is definitief vastgelegd. Op zondag 18 juni zullen de wielrenners door diverse dorpskernen in de gemeente Oss razen.

Het parcours is licht gewijzigd ten opzichte van 2016, maar kent opnieuw een grote en een kleine lus die beide meerdere keren afgelegd worden. Onderweg passeren de beroepswielrenners vier keer de finish in de Raadhuislaan. Naast het wielrennen worden er rondom de start/finish locatie vele activiteiten georganiseerd door het Sport Expertise Centrum.

Kernen
De route kent een grote ronde van ruim 60 kilometer, welke twee keer afgelegd wordt. Vanuit de start in Oss zetten de renners koers richting Het Wild. Vervolgens wordt er voornamelijk via de Maasdijk langs en door de verschillende dorpskernen gereden. Via Macharen, Megen en Demen keren de renners via Deursen-Dennenburg weer terug richting Oss. De kleine ronde van 17 kilometer wordt drie keer afgelegd, waarna de coureurs finishen in de Raadhuislaan ter hoogte van het gemeentehuis.

Voorbereiding op Tour de France
De Ster ZLM Toer is een meerdaagse wielerwedstrijd in de UCI Europe Tour. De wedstrijd geldt voor vele topsprinters als ideale voorbereiding op de Tour de France. Oss fungeert voor het tweede jaar op een rij als start/finishlocatie. Vorig jaar won verrassend de Nederlander Wesley Kreder. Dit jaar is de slotetappe in Oss op zondag waardoor het een nog groter spektakel belooft te worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant