Promotie ver weg voor handballers Olympia'89

Sport 293 keer gelezen

OSS | Het moet gek lopen willen de heren van Olympia'89 dit seizoen promoveren naar de handbaleredivisie. De Ossenaren verloren de derde wedstrijd van de nacompetitie van Nieuwegein (25-29), waardoor de achterstand opliep naar 4 punten ten opzichte van de Utrechters die bovendien nog 3 thuiswedstrijden tegoed hebben.

Op dit niveau worden wedstrijden op details beslist. Dit duel was het levende bewijs ervan. Had Olympia een achterstand van 5 bijna helemaal gerepareerd (van 19-24 naar 25-26), liet Nieuwegein-cirkelloper Tim van Doorn iets speciaals zien. Zijn achterwaarts gegooide bal belandde in het doel, waarna er iets brak bij Olympia. Enkele seconden later werd het er niet beter op toen Wout van Iperen in de break een stevige zet kreeg. Opvallend genoeg kreeg een speler van de gasten wel rood, maar bleef de door iedereen verwachte penalty achterwege. In de laatste anderhalve minuut mocht Nieuwegein vervolgens de trekker nog 2 keer overhalen: eindstand 25-29.

Achtervolging
Waar zat de kiem van de nederlaag? Olympia moest iets te vaak in de achtervolging. Driemaal kwam de equipe van trainer Paul Coenders op een achterstand van 3 goals. Bij zowel 0-3 als 13-16 werd die nadelige marge ingeruild voor een voorsprong van 1, maar bij 19-22 (rond een kwartier voor tijd) gebeurde dat dus niet. Sterker nog, er kwamen nog twee Nieuwegein-goals achteraan. Die achterstand wegwerken lukte dus bijna, maar de koploper van de nacompetitiepoule werd op tijd wakker.

Chiel van Iperen
Olympia had in de persoon van Chiel van Iperen de meest trefzekere speler, en met name in de tweede helft was hij niet te houden vanuit de tweede lijn. In de eerste helft was het juist een speler van Nieuwegein die het meest gevaarlijk en doeltreffend was; Jop Sinkeldam gooide 7 ballen tegen de touwen. In de tweede helft nam hij alleen de openingstreffer nog voor zijn rekening, maar dat bleek de oranje-zwarten niet te deren.

---------------------------------------------

Titel dames SDDL

DEMEN | De dames van SDDL vieren vandaag het kampioenschap. Berghem Sport Vr1 werd met 3-1 aan de kant gezet. Met nog vier wedstrijden te gaan hebben de Demenaren de kampioensschaal binnen.