Tochtje langs de Groenendijk in Haren.
Tochtje langs de Groenendijk in Haren.

Poëzienatuurtocht van IVN Oss en Poëzie Podium Oss

Algemeen 125 keer gelezen

OSS | IVN Oss en Poëzie Podium Oss houden op zondagochtend 30 april samen een Poëzienatuurtocht langs de Groenendijk in Haren. De wandeling begint om 10.00 uur en vertrekt vanaf het bosje in de bocht van de Nieuwe Spaanse Steeg in de polder tussen Haren en Berghem.

Het is raadzaam om stevige wandelschoenen aan te doen. Natuurgidsen begeleiden de groepen en op enkele plekken dragen dichters van Poëzie Podium Oss een gedicht voor, geïnspireerd op de omgeving. De tocht duurt ongeveer twee uur. Er is een tocht over en langs de Groenendijk langs Haren uitgestippeld van ongeveer twee kilometer.

Stopplaatsen
Er staan negen stopplaatsen gepland, waar de gids uitleg geeft over hetgeen te zien is aan natuur. De dichters lezen een gedicht voor, geïnspireerd door die plek. Na een succesvolle start vorig jaar heeft een dergelijke wandeling, waarbij natuur en poëzie samengaan, een plekje gekregen in het jaarprogramma van IVN en Poëzie Podium Oss.

Inspireren
De dichters laten zich inspireren door een mooi plek in deze polder met veel natuur en een bijzondere historie.

Informatie
Neem voor meer informatie over de wandelingen en activiteiten van IVN Oss een kijkje op de website www.ivn.nl/afdeling/ivn-oss.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant