Afbeelding

Arrestaties in Oss en Lith vanwege witwassen en drugshandel (updates)

Politie 4.184 keer gelezen

OSS | De politie heeft donderdagochtend in Oss een 32-jarige man en zijn 33-jarige vriendin opgepakt. Ook een 38-jarige broer van de man werd in Lith door een arrestatieteam opgepakt. De arrestaties hebben te maken met een onderzoek naar het witwassen van geld en drugshandel, meldt de politie. De drie verdachten worden verhoord op het bureau.

Na de inval in de Kuipers Rietbergstraat is de woning op basis van de Opiumwet gesloten. Bij de actie werden een vuurwapen, een kilo amfetamine, tientallen zakjes cocaïne, contant geld (5000 euro) en illegaal vuurwerk in beslag genomen.

Er was eerder al informatie binnen gekomen bij de politie over de broers en hun mogelijke handel in harddrugs. Volgens de politie zou zijn gehandeld vanuit een winkel aan de Lijsterlaan in Oss. Daar werd ook een grote hoeveelheid namaakmerkkleding aangetroffen. Op basis van deze informatie is de politie een uitgebreid onderzoek gestart. Daaruit kwam naar voren dat man uit Oss zich samen met zijn vriendin schuldig zou maken aan witwassen. Om die reden is ook de Belastingdienst betrokken bij de zaak.

Donderdagochtend heeft het onderzoek geleidt tot de aanhoudingen van de drie verdachten, waarbij in Lith het arrestatieteam werd ingezet. In Lith is verder de dierenpolitie geïnformeerd over een verwaarloosde hond. Na de arrestaties is de politie begonnen met doorzoekingen van de woningen van de verdachten. Er wordt onder meer gezocht naar spullen die in verband kunnen worden gebracht met de handel in harddrugs. Ook wordt gekeken naar administratie die daarmee in verband kan staan, meldt de politie op haar website.

Gezamenlijke aanpak
Instanties als politie, Openbaar Ministerie, Belastingdienst en gemeenten werken steeds meer samen bij de aanpak van verdachte zaken en personen. Door deze integrale aanpak wordt de slagkracht van deze organisaties vergroot. Het doel is om misstanden aan te pakken en ervoor te zorgen dat de georganiseerde- en ondermijnende criminaliteit een halt wordt toegebracht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant