Negen lintjes uitgereikt in gemeente Oss. (Foto: Hans van der Poel)
Negen lintjes uitgereikt in gemeente Oss. (Foto: Hans van der Poel)

Negen lintjes uitgereikt in gemeente Oss

Algemeen 3.754 keer gelezen

OSS | Burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans heeft woensdag negen lintjes uitgereikt. Ze werden allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Loes van Aanholt - Van den Heuvel uit Oss is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Decorandus ontplooit de volgende activiteiten: Vrijwilligster bij Korfbalvereniging DOT te Oss. Betrokkene is lid van de barcommissie. Zij verzorgt de inkoop van de kantine, draait bardiensten en verricht schoonmaakwerkzaamheden. Verder was ze onder andere bestuurslid, secretaris, lid van diverse commissies, medeorganisator en leider van pupillen-, aspiranten- en juniorenkampen. Tevens organiseerde zij het Pinksterkampeerweekend voor senioren en was zij organisator van diverse activiteiten en rommelmarkten. Tevens heeft zij zich ingezet voor de organisatie van jeugdkampen van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond. Vrijwilligster bij Zorgcentrum De Ruwaard te Oss, onderdeel van de zorgorganisatie Brabant Zorg. Betrokkene onderneemt activiteiten met dementerende ouderen.  

Will van Aanholt uit Oss is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Decorandus ontplooit de volgende activiteiten: vrijwilliger bij Korfbalvereniging DOT te Oss. Betrokkene is thans voorzitter van de barcommissie en lid van de onderhoudsploeg. Verder was hij voorzitter, trainer en lid van diverse commissies, waaronder de jeugd-technische commissie, de activiteitencommissie en de bouwcommissie. Als voorzitter heeft betrokkene zorggedragen voor de realisatie van een eigen clubhuis met kleedaccommodaties op sportpark de Rusheuvel. Ook was hij enkele jaren voorzitter van de afdeling Zuid van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond. Vrijwilliger bij het Oertijdmuseum De Groene Poort te Boxtel. Betrokkene draagt onder andere bij aan het inventariseren van de fossielenverzameling, het organiseren van de opslagkasten en het fotograferen en registreren van fossielen. Verder heeft hij samen met andere vrijwilligers een drietal dinoskeletten 'gebouwd' voor de hal van het museum.  

Hannie Voet-Kleijnen uit Overlangel is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Decorandus ontplooit de volgende activiteiten: Trainster, secretaris en wedstrijdsecretaris van korfbalvereniging T.O.G. in Overlangel. Zij was in het verleden tevens actief als jeugdleider en scheidsrechter. Daarnaast is zij lid van de websitecommissie, verzorgt de pr, is actief met ledenwerving en actief als verenigingsfotograaf. Als lid van de kantinecommissie zorgt ze ervoor dat de accommodatie op tijd schoon is en de voorraden zijn aangevuld. Ook draait ze bardiensten tijdens thuiswedstrijden. Vrijwilligster en bestuurslid van de Stichting Jeugdbelangen Overlangel, Neerloon en Keent. Betrokkene draaide keukendiensten tijdens de jeugdvakantieweken en was medeorganisator van diverse activiteiten zoals Koninginnedag, Straatspeeldag, Tienerkamp en Halloween. Vrijwilligster bij Carnavalsvereniging de Nachtgravers in Overlangel. Betrokkene stelt haar huis ter beschikking voor de jury van de jaarlijkse carnavalsoptocht. Daarnaast maakt ze foto's van de verschillende activiteiten en verzorgt zij tevens de vormgeving en opmaak van de carnavalskrant. Ze was actief als vrijwilligster bij voetbalvereniging OKSV in Overlangel. Sinds 2001 is ze mantelzorgster geweest voor haar echtgenoot, die meerdere malen door een hersenbloeding werd getroffen.

Betsy Vos-Megens uit Berghem is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Decorandus ontplooit de volgende activiteiten: Ondersteuner/mantelzorger van vier ooms en een tante van haar echtgenoot (boodschappen doen, meegaan naar afspraken bij de huisarts en het ziekenhuis en andere voorkomende taken). Vrijwilliger bij Heemkunde Berchs-Heem. Zij onderhoudt het gemeentelijk historisch monument de Schutskooi in Berghem. Ook heeft ze zich ingezet voor de totstandkoming van het Berghems woordenboek 'Hanna is uit ete verrig'. Ze is bestuurslid van de Stichting Zieken en Gehandicapten Berghem. Ze bezoekt zieken en mensen met een beperking. Bezorgt jaarlijks een kerstpakket. Daarnaast is zij (mede)organisator van de jaarlijkse ontspanningsmiddag en organiseert uitstapjes voor kinderen die buiten Berghem op school zitten. Ze is bestuurslid van de Pastorale Eenheid Berghem. Als zodanig was zij de contactpersoon voor de buurt 't Tuureind. Ook bracht zij brieven rond voor de Actie Kerkbalans en bezorgde op Witte Donderdag bloemen bij mensen die een steuntje in de rug konden gebruiken. In 1953 heeft ze een kind uit een brandend huis gered. Van 1975 tot 2010 was ze collectant voor onder andere de Nederlandse Hartstichting, het Reumafonds, de Nierstichting, het Epilepsiefonds en plaatselijke goede doelen (onder andere restauratie van de kerk).

Wim Wientjes uit Ravenstein is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Decorandus ontplooit de volgende activiteiten: Districtscoördinator van het KWF, afdeling Oss. Vrijwilliger, penningmeester en voorzitter van de patiëntenvereniging Hoofd-Hals, kring Nijmegen (voorheen Nederlandse Stichting voor gelaryngectomeerden en patiëntenvereniging NSvG voor stemband-lozen). Dit is een stichting voor mensen wiens stembanden operatief verwijderd zijn. Betrokkene was lid van de landelijke Commissie Evenementen en de landelijke Commissie Databank. Thans heeft hij zitting in de Verenigingsraad. Vrijwilliger bij de afdeling Keel-, Neus- en Oorheelkunde van het Radboud UMC te Nijmegen. Betrokkene zet zich in voor patiënten die een strottenhoofdoperatie moeten ondergaan in het Radboud UMC. Hij geeft voorlichting over de operatie. Daarnaast levert hij een bijdrage aan het onderwijs aan studenten. Hij vertelt over het leven met een handicap. Verder geeft betrokkene voorlichting aan organisaties zoals het Rode Kruis en logopedisten. Wientjes is penningmeester van de KBO Senioren Computer Club Ravenstein. Daarnaast beheert betrokkene een tiental computers en verzorgt hij cursushandleidingen. Verder helpt hij de leden bij computerproblemen.  

Thijs Wijnakker uit Deursen-Dennenburg is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Decorandus ontplooit de volgende activiteiten: Lid van de Reserve Rijkspolitie. Betrokkene zette zich onder andere in bij evenementen en divers controles. Vrijwilliger bij de St. Vincentiuskerk te Deursen waar hij onderhouds- en schoonmaakwerkzaamheden verricht. Vrijwilliger bij voetbalvereniging SDDL te Demen. Betrokkene verricht klus-en onderhoudswerkzaamheden en hij is actief als mollenvanger. Chauffeur, penningmeester van de Buurtbusvereniging Groot Ravenstein te Herpen. Actief lid van de Toneelvereniging 't Vlamke te Deursen. Helpt onder andere bij het bouwen van het decor. Zet zich in om de benodigde financiën voor de vereniging binnen te halen. Vrijwilliger bij voetbalvereniging Ravenstein. Betrokkene verricht onderhoudswerkzaamheden en is actief als mollenvanger. Vrijwilliger bij de KBO, afdeling Ravenstein. Als lid van de werkgroep 'De Handige Handjes' verricht hij allerlei werkzaamheden. Vrijwilliger bij de Stichting Kansarmen Roemenen in Ravenstein. Betrokkene zamelt goederen in en sorteert en repareert deze. Heeft meegeholpen met het bouwen van huisjes in Roemenië.

Rien van Boxtel uit Oss is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Decorandus ontplooit de volgende activiteiten: Voetbalscheidsrechter van de KNVB. Vrijwilliger bij de Scheppingskerk in Oss. Betrokkene was lid van de parochievergadering. Hij adviseerde over de liturgie en de schoolcatechese en was contactpersoon voor de basisscholen in de wijk. Penningmeester van de Wijkstichting Rucrea te Oss. Daarnaast heeft betrokkene zich onder andere ingezet om de wijkbewoners te motiveren hun stem te laten horen in het wijkbeheeroverleg en was hij betrokken bij de invoering van de wijk- en dorpsraden. Verder heeft hij het wijkkrantje Rucreant nieuw leven ingeblazen. Voorzitter van de wijkraad Ruwaard te Oss. De wijkraad geeft advies aan het college van burgemeester en wethouders. Daarnaast weet betrokkene wijkbewoners te activeren om zelf de handen uit de mouwen te steken. Er zijn diverse projecten in de openbare ruimte gerealiseerd, zoals de herinrichting van pleinen en plantsoenen. Medeorganisator van het Ruwaard Midzomerfestijn te Oss. Betrokkene is belast met de (technische) voorbereiding van het evenement. Daarnaast zorgt hij voor de aan- en afvoer van  materialen en overige logistieke zaken. Daarnaast heeft hij het initiatief genomen om een prijs voor de meest actieve vrijwilliger op de achtergrond in het leven te roepen: 'De Hoogvlieger van de Ruwaard'. Chauffeur bij stichting Wijkbus Oss.

Piet Reijs uit Oss is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Decorandus ontplooit de volgende activiteiten: Eerst bestuurslid en later voorzitter van de Vereniging Van Eigenaren van appartementencomplex Hagesteyn. Hij is verantwoordelijk voor het budget, het onderhouds-en investeringsbeleid van de VVE. Hij vraagt offertes aan voor onderhoudsklussen. Heeft gezorgd voor beveiliging van het gebouw door middel van cameratoezicht en onderhoudt ook contacten met bewoners. Betrokkene is tevens actief als huismeester. Hij is eerste aanspreekpunt bij calamiteiten voor de bewoners. Hij reageert op alarmoproepen. Indien nodig zorgt hij dat er een ambulance komt en soms vergezelt hij de patiënt naar het ziekenhuis. Bibliothecaris, lid van de kascontrolecommissie, lid van het feest comité van het herenkoor van de Heilige Willibrordus Parochie. Is tevens bezorger van het parochieblad. Namens de stichting ONS welzijn bezoekt hij eenzame ouderen en indien nodig regelt hij zaken. Vrijwilliger bij de plaatselijke afdeling van de KBO. Bij speciale gelegenheden en activiteiten is decorandus verantwoordelijk voor de 'culinaire invulling'. Hij maakt een planning, regelt de inkoop en is behulpzaam bij de bereiding. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het budget.

Frans van Uden uit Geffen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Decorandus ontplooit de volgende activiteiten: Ondersteuner van een Poolse familie. Betrokkene nam regelmatig kinderen op in zijn gezin. In 1983 een jongen uit Polen via de Stichting Vrienden van Polen. Betrokkene en zijn echtgenote legden daarna jaarlijks een bezoek af aan het gezin van de jongen. Hij nam  (hulp)goederen mee zoals kleding, fietsen en etenswaren. Daarnaast hielp hij de jongen om op meerderjarige leeftijd in Duitsland te kunnen studeren en zich te kunnen vestigen. In 2000 hielp hij hem ook om het graf van zijn in de oorlog gesneuvelde grootvader in Frankrijk te traceren. Vrijwilliger bij Fietscrossclub Nuland in Vinkel. Betrokkene realiseerde een kantinegebouwtje en sanitaire voorzieningen, waardoor het ledenaantal toenam. Hij verzorgde de verbouwingen en het onderhoud van de baan. Daarnaast draaide hij bardiensten. Acoliet bij de parochie Heilige Maria Magdalena in Geffen. Betrokkene assisteert de pastoor bij dankvieringen, bruiloften, begrafenissen en de maandelijkse mis op vrijdagavond. Daarnaast verleent hij allerlei hand-en-spandiensten.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant