Nationale Vogelweek 2017
Nationale Vogelweek 2017

Fietstocht langs interessante vogelgebieden in gemeente Oss

Algemeen 411 keer gelezen

OSS | In het kader van de Nationale Vogelweek van 6 tot en met 14 mei organiseert de Vogelwerkgroep Oss eo zondag 7 mei een fietstocht langs een aantal interessante vogelgebieden die de gemeente Oss rijk is.

Om 10.00 wordt vertrokken vanaf de parkeerplaats van het vogelreservaat het Ossermeer aan de Macharenseweg. Daar staan ervaren vogelaars klaar om mensen te begeleiden naar onder andere een zogenaamd plas-dras gebied (natte akkerbouwgebieden) en de nieuwe kijktoren bij de Hemelrijkse Waard. Zij zullen onderweg allerlei zangvogeltjes, steltlopers, roofvogels en met name weidevogels laten zien. De fietstocht die uitgezet is heeft een lengte van ongeveer twintig kilometer en eindigt bij het Ossermeer. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar info@vwgoss.nl. Meer informatie over de Vogelwerkgroep Oss eo is te vinden op de website www.vwgoss.nl. Eventueel kan eerder al een wandelingetje gemaakt worden door het vogelreservaat. Dan kan bijvoorbeeld om 9.00 gestart worden. Dit kan worden aangegeven bij de reservering. Grote kans dat in het jaar van de koekoek deze vogel hier te horen en wellicht te zien zal zijn

Excursies
In de Nationale Vogelweek kan iedereen in Nederland ervaren hoe rijk ons land is aan vogels. Door het hele land zijn er vogelexcursies en ontdekken natuurliefhebbers onder begeleiding van ervaren vogelkenners vogels in het wild. De week wordt georganiseerd door Vogelbescherming Nederland, Sovon vogelonderzoek, vogelwerkgroepen en andere natuurorganisaties.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant